15 éve a torna világában

Újabb jubileumot ünnepelhet Dr. Borbély Attila, aki immáron másfél évtizede dolgozik a magyar tornasport sikeréért, hiszen 15 éve a Magyar Torna Szövetség alelnöke.

A hazai szövetség csütörtöki közlése szerint a MOB Érdeméremmel kitüntetett Dr. Borbély Attila 1989-2011 között MOB-tag, azóta tiszteletbeli tagja a testületnek. Egész életpályáját a sport iránti elkötelezettség jellemezte. Sportolóként cselgáncsban olimpiai kerettag volt, mind a mai napig indul veterán világ- és Európa-bajnokságokon, ahol kiváló helyezéseket ér el. Sportvezetőként több hazai és nemzetközi szervezetben is szerepet vállalt, 2005-ben került a Magyar Torna Szövetséghez, ahol jelenleg is alelnök, több éven át pedig a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség első embere is volt.

Regnálása alatt mindkét kitűzött célját elérte a sportvezető: egyrészt a MATSZ alá tartozó származtatott jogi személyiséggé tette a ritmikus gimnasztikát, valamint stabil pénzügyi hátteret teremtett, így pozitív mérleggel adhatta át az MRGSZ vezetését. Ezt követően egyéb elfoglaltságai miatt nem dolgozott tovább elnökként, de a tornától nem távolodott el, azóta is a Magyar Torna Szövetség vezetésében vállal aktív szerepet, mint elnökhelyettes.

A legmagasabb sportkitüntetés tulajdonosa korábban nyolc évig volt a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja, három évig a Magyar Cselgáncs Szövetség általános alelnöke, majd újabb nyolc év következett a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség vezetőjeként. E mellett az Európai Baseball Szövetség elnökségi tagja is volt két cikluson át, a Debreceni Egyetem professzora, közgazdász és  sporttudományokból PHD-zett, korábban a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola rektora volt. A MATSZ alelnöke szerda óta egy újabb tisztséget is betölt, Dr. Borbély Attilát a Magyar Telekom Nyrt. Felügyelő Bizottsága elnökévé választották.

Dr. Borbély Attila, alelnök, MATSZEmlékszem, még 2005-ben kért fel a Magyar Torna Szövetség akkori elnöke, Szabó András barátom, hogy a nemzetközi mellett – akkor az Európai Baseball Szövetségnél ténykedtem – a hazai sportéletben is vállaljak aktívabb szerepet. Így lettem az MRGSZ elnöke és a MATSZ alelnöke. A ritmikus gimnasztikázóknál csodálatos és kihívásokkal teli két és fél évet töltöttem el, és sikerült elvégeznem azokat a feladatokat, amelyeket szerettem volna megvalósítani. A Magyar Torna Szövetség elnökségében 15 éve dolgozom, boldog vagyok, hogy 2005 óta alelnökként jómagam képviselhetem a szövetség vezetésében a kontinuitást.

fotó: Magyar Torna Szövetség