A hagyomány folytatódik: szeptember 6-án rajtol a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton

Európa egyik legszebb útvonalán futhatnak a Wizz Air Budapest Félmaraton indulói.

A BSI szerdai közlése szerint szeptember 6-án az ELTE Lágymányosi Campusától indul Magyarország legnépszerűbb félmaratonjának mezőnye, ami egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza. Ez a világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik legszebb félmaratonjává teszi az eseményt. (útvonaltérkép )

A várható meleg miatt a rajt reggel 8 órakor lesz, ezzel is segítve a futók jobb teljesítményét. Az útvonalon 6 frissítőállomás segíti az energia- és folyadékpótlást. A Wizz Air Budapest Félmaraton egyben  Országos Félmaratoni Bajnokság is, ezért a hazai hosszútávfutó elitnek is szurkolhat a verseny közönsége.

A veszélyhelyzet után is óvatosan!

A verseny szervezői  maradéktalanul betartják a hatóságok által előírt, illetve javasolt egészségügyi óvintézkedéseket, így biztosítva a résztvevők, illetve a szurkolók egészségét. Ennek megfelelően az alábbi különleges biztonsági és egészségügyi óvintézkedéseket vezetik be:

  • rajtszám átvétel csak egy, a nevező tünetmentességére vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával lehetséges;
  • a helyszíni versenyközpontba való belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét;
  • a versenyközpontba és a rajtzónákba kizárólag maszkban léphetnek be a futók;
  • a rajtoltatás néhány száz fős csoportokban történik.

A szervezők felhívják a figyelmet a felelősségteljes magatartásra és megkérik a résztvevőket a megfelelő távolság megtartására, a helyszínen kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki és rendszeresen fertőtlenítik a résztvevők által használt tereket, eszközöket.

A jelenlegi helyzet miatt a korábbi években megszokott résztvevői létszám 50%-ra számítanak a szervezők, de ez nem befolyásolja azt, hogy idén is a korábbiakkal megegyezően magas színvonalú, emlékezetes és biztonságos eseményre készülnek szeptember 6-án.

A művészvilágot ezúttal Cser Krisztián operaénekes, Nyári Diána színésznő, Török Anna musical színésznő, Szabó Zsófi színész, műsorvezető, Tóth Barnabás, az idei szűkített Oscar-díj jelölt listán szereplő Akik maradtak című film rendezője és Erdély Mátyás az Oscar díjas Saul fia című film Kossuth díjas operatőre képviseli.

Európában egyedüliként Budapesten külön versenyen mérhetik össze gyorsaságukat a  klasszikus, jazz, vagy népzenét játszó muzsikusok. A számukra a Laufenn Trió Félmaraton keretében meghirdetett Papageno Varázsfutoda Kupán az ország vezető zenekarainak képviseletében  15 muzsikus trió verseng egymással, bizonyságot téve arról, hogy a összhang nemcsak a pódiumon, de a futópályán is fontos.

A félmaratoni távon -informatikusoknak, közgazdászoknak, jogászoknak, mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak – szakmai bajnokságokat is hirdettek a szervezők.

A rendezvényhez hagyományosan erős jótékonysági aktivitás is társul, idén 5 karitatív szervezet futói gyűjtenek adományokat. Közülük a legaktívabb a Bátor Tábor Élménykülönítménye. A daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására  gyűjtő 21 futójuk 3,2 millió Ft adomány elérését tűzte ki célul.

Az eseményre még lehet nevezni a www.budapestfelmaraton.hu honlapon, bővebb információ ugyanitt található.

 

fotó: BSI