A női válogatottnál első a biztonság

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a női tornászválogatott, amely a Központi Tornacsarnokban edz.

A Magyar Torna Szövetség közlése szerint a koronavírus miatt szerte az országban bezártak a tornatermek, tornacsarnokok. Ebben a rendkívüli időszakban a felnőtt női tornászok is a biztonságot szem előtt tartva készülnek. Draskóczy Imre tájékoztatása szerint egyszerre maximum a szövetségi kapitány által engedélyezett 5 fő edzhet a csarnokban. Emellett a versenyzők nem használhatják a tömegközlekedési eszközöket, a szülők autójából a sportolók egyből a Magyar Torna Szövetség kisbuszával folytatják útjukat a Tornacsarnokba, a tréning után pedig ugyanezzel a metódussal juttatják haza őket. Továbbá megszüntették az asszisztálást, a közvetlen testi kontaktust, amely alapvetően a jelen van a tornasportban, illetve szigorúan megtartják a 1,5 méter távolságot egymástól. A vidéki válogatott versenyzők jelenleg otthon készülnek, de egyeztetnek velük arról, hogy szükség esetén ők is fel tudjanak utazni a csarnokba.

Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya: A világversenyek halasztásai miatt kénytelen voltunk újragondolni a felkészülést. Jelenleg egy alapozási időszak, illetve új elemek beépítése zajlik, amely minden versenyző számára komoly motivációt ad. Schermann Bianka például tripla szaltóval próbálkozik a felemáskorláton, de a többiek is szépen dolgoznak.