A szlovén Borut Mackovsek nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa!

A szlovén játékossal két éves szerződést kötött a szegedi együttes.

A Telekom Veszprém játékosa Borut Mackovsek nyártól a MOL-Pick Szeged játékosa – adta hírül szerdán a szegedi csapat hivatalos honlapja. A 27 éves balátlövő a csongrádi együttes hatodik szlovén játékosa lesz.

Örömmel jelentem be a MOL-PICK SZEGED-szurkolóknak – kezdte a mondandóját Kósa Gábor, a MOL-PICK SZEGED cégvezetője –, hogy a nyártól kétéves szerződést kötöttünk a szlovén válogatott balátlövő Borut Mackovsekkel.

A 27 éves játékos Koperben született, így nem véletlen, hogy hatalmas barátságot ápol csapatunk irányítójával, Dean Bombaccal. A két család többször is együtt szokott nyaralni, gyerekkoruk óta nagy barátok. 1992. szeptember 11-én látta meg a napvilágot, Koperben, a helyi együttesben, az Izolában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Celjében lett profi játékos. Szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier, az Eisenach csapatában. Jelenleg a Telekom Veszprém együttesének tagja.

Eddig 9 Bajnokok Ligája szezont húzott le, 2009-ben mutatkozott be az európai topligában. Összesen 243 gólt szerzett a BL-ben. A KEK-ben és az EHF-kupa sorozatban két-két idényben szerepelt. Jelenleg hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon szerepel, eddig 85-ször lépett pályára a a szlovén nemzeti együttesben, 184-szer talált a kapuba. Luka Zvizej, Dean Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric és Nik Henigman után Borut Mackovsek lesz csapatunk hatodik szlovén légiósa.

Borut Mackovsek névjegye

Születési idő: 1992. szeptember 11.

Születési helye: Koper

Állampolgársága: szlovén

Magassága: 203 centiméter

Posztja: balátlövő