A világszínvonalú sport a Sport1-en tér vissza a televízióba

A Sport1-en lesz látható az első olyan világszínvonalú sportesemény, ami megrendeznek a koronavírusjárvány miatt kialakult sportnélküli időszak után. A UFC 249 nem e-sport, nincs webkamera, csak profi MMA-harcosok és csúcsminőségű közvetítés. Többek között két világbajnoki címmeccset szurkolhatunk végig, de egy egykori NFL-játékost is láthatunk majd bunyózni vasárnap hajnalban.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának szerdai közlése szerint a Sport1 közvetíti Magyarországon az első világszínvonalú sporteseményt hosszú idő után. Fehérorosz ketrecharcototthonukban versenyző dartsosokatkaranténban ügyeskedő magyar sportolókat, és Michelisz Norbert e-sport sorozatát már láthatunk a Sport TV képernyőjén, de most olyan sportesemény következik, ahol tényleg egy sportág krémje verseng, és a közvetítés is olyan csúcsminőségű lesz, mint ahogyan azt a UFC-től megszokhattuk.

A világ vezető ketrecharcszervezetének első embere, Dana White a koronavírusjárványra való tekintettel sem akarta leállítani a küzdelmeket. Folyamatosan azon dolgozott, hogy a UFC gáláit meg tudja rendezni akár egy magánszigeten, akár egy indián rezervátumban, bárhol. Végül szóltak neki, álljon le és várjon, amíg nem tudja tényleg teljes biztonsággal megszervezni az eseményeket. A pillanat most jött el:

Május 9. lett a kijelölt dátum, a helyszín pedig Jacksonville városa Floridában. Nézők viszont természetesen nem lesznek az arénában.

Nem titok, ha korábban a tervek szerint rendezik a UFC 249-et, akkor Habib Nurmagomedové és Tony Fergusoné lett volna a főmeccs, de mint már annyiszor, a sors és a koronavírusjárvány közbeszólt, és a jelenlegi helyzetben nem tudott megvalósulni az ütközet. Ettől függetlenül a névsor rendkívül veretesre sikerült, Tony Ferguson ugyanis ott lesz Floridában. Az egy dolog, hogy a megjelenések szempontjából jó figura, de kőkeményen készül Justin Gaethje elleni könnyűsúlyú vb-címmecsre. Érdekesség, hogy mindketten birkózó múlttal rendelkeznek és mindketten Donald Cerrone ellen mérkőztek legutóbb 2019-ben.

Henry Cejudo 2008-ban az olimpián birkózásban nyert aranyérmet. Ő az első olimpiai bajnok birkózó, aki világbajnoki címig jutott a UFC-ben, ráadásul két súlycsoportban.  Most is világbajnoki címmeccset vív, méghozzá Dominick Cruzzal, aki a UFC történetének egyik legeredményesebb bunyósa (22 győzelem, 2 vereség), és 3,5 fél év kihagyás után tér vissza az oktagonba. Rögtön a harmatsúlyú vb-címért mérkőzhet. Az említett négy harcos mellett feltűnik a gálán Greg Hardy is, aki 6 szezont játszott az NFL-ben 2010 és 2015 között a Carolina Panthers és a Dallas Cowboys színeiben, de Francis Ngannou és Jairzinho Rozenstruik nehézsúlyú összecsapása is érdekesnek ígérkezik.

A gálát a Sport1 magyar idő szerint hajnali négytől élőben közvetíti, az esemény kommentátora Engyel István lesz. Jó hír, hogy a UFC 249 után egy héten belül még két UFC-gálát szerveznek ugyanazon a helyszínen május 13-án és május 16-án. A Sport TV ezeket is élőben közvetíti.

A UFC 249 a televízióban:

UFC 249: május 10., vasárnap 04:00, Sport1 (élő)

UFC 249: május 10., vasárnap 15:30, Sport1

UFC 249: május 10., vasárnap 19:30, Sport2