A Wizz Air a következő 5 évben is névadó szponzora a Budapest Félmaratonnak

A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága légitársasága ma bejelentette, hogy a következő 5 évben is névadó szponzorként támogatja a Wizz Air Budapest Félmaratont, Magyarország egyik legrangosabb futóeseményét.

A BSI tájékoztatása szerint a Wizz Air régóta elkötelezett az emberek mobilizálása és az aktív életmód népszerűsítése iránt: a légitársaság 2014 óta névadó szponzora a Wizz Air Budapest Félmaratonnak, valamint több futórendezvényt támogat bázisvárosaiban Európa-szerte. 2017-ben Európa-szerte több mint 42 000 futó vett részt ezeken a rendezvényeken.

2017-ben rekordszámú, összesen 73 országból érkező 15 000 futó vett részt az eseményen, közülük több mint tízezren egyéniben, míg a többiek két vagy három fős csapatokban futottak. A 33. Wizz Air Budapest Félmaratont 2018. szeptember 9-én rendezik meg.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: “Örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítjuk együttműködésünket és továbbra is támogatjuk a Wizz Air Budapest Félmaratont, az év egyik legjelentősebb futóeseményét. A szponzorálás hangsúlyozza elkötelezettségünket Magyarország fővárosa és az aktív életmód iránt, hiszen ez az egyedülálló futóverseny nagyon népszerűnek bizonyult mind a profi, mind az amatőr futók között. Sok közös vonás van az alacsony viteldíjas repülésben és a futásban: mindkettő mobilizálja az embereket, új élményeket biztosít, és mindenki számára megfizethető. Találkozunk a rajtvonalnál Budapesten, szeptember 9-én!

Varadi_Jozsef_Kocsis_Arpad01_Wizz_Air_BSI_2018

A Wizz Air és BSI együttműködése közös filozófián alapul: ez az életminőség javítása. Ez a közös programunk értékteremtő tevékenység, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy újabb 5 évre meghosszabbítottuk az együttműködésünket. 21 km az én kedvenc távom, ez a legyőzhető távolság minden amatőr számára is. Több mint 200 félmaratont rendeznek Magyarországon, ebben a mezőnyben a Wizz Air Budapest a legnagyobb, és mindent összevetve is a 3. legnagyobb szabadidős sportesemény. Ez a félmaraton világszínvonalú futórendezvény Budapest közepén és az idei év egyik rekordja, hogy az előnevezésben még soha ennyi külföldi futó nem nevezett.

A Wizz Air Budapest Félmaratonra az alábbi linken lehet jelentkezni, valamint további információ is itt olvasható:

http://www.futanet.hu/cikk/33-wizz-air-budapest-felmaraton

fotó: futanet.hu