A WTCR-futammal kezdődik a Hungaroring nemzetközi szezonja

A Hungaroring versenynaptárában az idén is, mint minden évben, jó néhány rangos nemzetközi versenyt kap helyet – többek között ezekről esett szó a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A hungaroring.hu csütörtöki beszámolója szerint a nemzetközi szezon az újonnan életre hívott WTCR-sorozattal kezdődik április utolsó hétvégéjén, amelynek egyik nagy esélyese a Hyundai színeiben induló Michelisz Norbert, és amelyre a jegyértékesítés a sajtótájékoztató időpontjában kezdődött el.

A hétvégi belépő 7900 forintba kerül, a vasárnapi jegy 5900, a szombati 4900 forint, és mindkét napon lehetőség van paddock-jegy vásárlására, amely 4900 forintba kerül. 14 éves kor alatt a nézőtéri belépés és a paddock belépés is ingyenes a versenyhétvége minden napján – de 14 éves kor alatti gyermek csak szülői felügyelettel léphet be a Hungaroring területére.

A WTCR sorozatról annyit érdemes tudni, hogy a WTCC és a TCR International sorozat fúziójából született, és ugyanúgy a Eurosport Event szervezi, mint korábban a túraautó-világbajnokságot – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Ami nekünk fontos volt, hogy legyen magyar résztvevője a sorozatnak, s lehetőleg olyan magyar résztvevője, aki miatt kijönnek a nézők a pályára. Nos, Michelisz Norbinál keresve sem találhattunk volna jobb versenyzőt erre – ezúton is gratulálok az új Hyundai-szerződéséhez.”

Hogy további magyarok lesznek-e a sorozatban, arról egyelőre nincs hivatalos információ, hiszen az elkövetkezendő hetekben publikálják majd a nevezési listát, de a hírek arról szólnak, hogy a Zengő Motorsport kétversenyzős csapattal tervez rajthoz állni a sorozatban, s talán az sem kizárt, hogy Michelisz csapata, a M1RA is ott lesz a rajtnál. A részletek egy-két héten belül nyilvánosak lesznek ezzel kapcsolatban is.

Érdemes még tudni, hogy az idén a 26 fős állandó mezőny mellett minden helyszínen kiosztanak két szabad kártyát, s nyilván ezek közül is legalább az egyiket magyar versenyzőnek adják majd a Hungaroringen” – tette hozzá Gyulay Zsolt.

S hogy számíthatunk-e magyar győzelemre a hungaroringi versenyhétvégén? Michelisz Norbert nagyon bízik benne. A túraautó-világbajnokság tavalyi ezüstérmese kedden és szerdán tesztelt először a Hyundai-csapattal, s első kézből számolt be a tapasztalatairól.

Nagyon izgatott vagyok, hogy megmérethetem magam ebben az új sorozatban, s a hét eleji teszt után még jobban várom a szezonkezdetet és természetesen a magyar versenyt – mondta Michelisz Norbert. – Kedden esőben és felszáradó pályán is tesztelhettem a Hyundait, s pozitívak a tapasztalataim: az autó nagyon kezes, egyszerűen vezethető. Olyan, amivel versenyzőként gyorsan tudsz sok önbizalmat szerezni. Amint azt már korábban is elmondtam, szakmai érvek szóltak a Hyundai-szerződés mellett, bízom benne, hogy igazunk lesz és a miénk lesz a legjobb autó a mezőnyben.

A WTCR után időrendi sorrendben a német túraautó bajnokság viadala következik (június 1-3.) a nagy nemzetközi versenyek sorában, majd a kamionos Európa-bajnokság idei magyar futama (június 15-17.), a szezon fénypontjaként pedig a Formula–1-es Magyar Nagydíj (július 27-29.).

Ahogyan az elmúlt években, az idén sem csupán a Hungaroring területén, hanem azon kívül is szervez eseményeket a társaság, ilyen lesz az autósportot népszerűsítő, immár hagyományos május 1-jei belvárosi esemény, a Nagy Futam, amely idén is Formula–1-es világsztárok részvételével zajlik majd, valamint a repülés Formula–1-ének is nevezett Red Bull Air Race, amelyet június 23-24-én tartanak meg a Duna fölött. Ezen felül természetesen megrendezik a hazai országos bajnokság versenyeit is.

A 2017-es szezon a magyar autósport egyik legsikeresebb éve volt: Michelisz Norbert világbajnoki ezüstje – ami nekünk arannyal ér fel – mellett versenyzőink három Európa-bajnoki címet és négy Európa-bajnoki dobogós helyet szereztek, amire nagyon büszkék vagyunk – mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – Ezen eredmények egy része nem születhetett volna meg, ha a Hungaroring nem ennyire jó partnerünk, úgyhogy szeretném megköszönni. A jövőről szólva pedig mondhatom: a mogyoródi versenypályán az idén is olyan nemzetközi események lesznek, amelyekről a környező országok csak álmodoznak, s bízom benne, hogy Michelisz Norbi idén a dobogó legfelső fokán ünnepelhet, s hogy látványos versenyeket láthatunk.

Térjünk vissza még egy kicsit a Formula–1-es Magyar Nagydíjhoz, amelynek jegyértékesítése természetesen már hónapok óta zajlik, és amellyel kapcsolatban nagyon jó hírekről számolt be Gyulay Zsolt.

Tavaly sem panaszkodhattunk a jegyeladásokra, de az idén eddig másfélszer annyi jegyet adtunk el, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A Silver tribünökre már az összes jegy elkelt, a Bronz tribünökre pedig még csak azért nem, mert úgy döntöttünk a Bronz1 és a Bronz2 lelátót kibővítjük, így kétezer-ötszázzal több ülőhelyünk lesz, mint tavaly” – árulta el Gyulay Zsolt.

A HUNGARORING 2018-as NEMZETKÖZI VERSENYNAPTÁRA
Április 27-29.: WTCR
Május 1.: Nagy Futam (Budapest belvárosa)
Június 1-3.: német túraautó bajnokság (DTM) futama
Június 15-17.: kamionos Európa-bajnokság (ETRC) futama
Június 23-24.: Red Bull Air Race
Július 27-29.: Formula–1-es Magyar Nagydíj