Az öt emlékezetes magyar olimpiai gól – videó

Emlékezetes pillanatok.

Nincs olimpia nagy magyar gólok nélkül, de ezek között is akadnak különlegesek. Összeszedtük nektek minden idők 5 legemlékezetesebb magyar gólját az ötkarikás játékokról.” – írta a Magyar Olimpiai Bizottság szurkolói márkája, a Magyarock youtube csatornája.

Éljük át újra az emlékezetes pillanatokat:

Többek között minden idők egyik legizgalmasabb kézilabda-mérkőzése, 2012-es londoni olimpián lezajlott  Magyarország – Izland találkozó volt. A rendes játékidő végén Fazekas Nándor bravúros büntetőt védett, majd az ellentámadásból Lékai Máté egyenlített! Jöhetett a ráadás. A kétszeri túlóra követően győzött a Mocsai-legénység.

A 2000-es sydney-i olimpián Radulovics Bojana vezérletével fordulatokban gazdag összecsapáson az utolsó pillanatban egyenlített az osztrákok ellen, majd a hosszabbítást követően győzött a magyar női kézilabda-válogatott, végül a játékok végén ezüstérmet szereztek a hölgyek.

A 2004-es athéni olimpián parádésan szerepelt a címvédő magyar vízilabda-válogatott, majd jött az olimpiai finálé szerbek ellen. A döntőben Kiss Gergely szenzációs gólt szerzett. Óriási izgalmak után, végül a Kemény-csapat megvédte a címét..

Az 1952-es helsinki olimpián Puskás Ferenc vezérletével megnyerte a játékokat a magyar labdarúgó-válogatott.

A 2000-es sydney-i olimpián parádésan menetelt a magyar férfi vízlabda-válogatott, a döntőben az oroszokkal játszottak- A fináléban elképesztően játszott a Kemény-csapat. Többek között   Vári Attila – jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként dolgozik – csavaros gólt szerzett, amivel lesokkolta az ellenfelet. A magabiztos játék köszönhetően 24 év után újra aranyérmes a férfi vízilabda-válogatott. A többi már történelem…

Érdemes követni a Magyarock-ot (web, közösségi oldalakon és videómegosztón):

Facebook: https://www.facebook.com/magyarockolympicteamhungary

Instagram: https://www.instagram.com/magyarock_olympicteam_hungary/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCv4jrTGA6vpe9O8n1B2-ZGA

Weboldal: https://magyarock.hu/

 

fotó: Magyar Olimpiai Bizottság