Babos Tímea: A döntő pillanatokban mi voltunk a legjobbak

Babos Tímea a füves szezon első komoly tornáján egyből megszerezte első tornagyőzelmét Kristina Mladenovic párjaként. A magyar klasszissal beszélgetett a MOL Csapat.

Babos Timi és Kristina Mladenovic ennél jobban nem is kezdhették volna a füves szezont, hiszen Birminghamben – igaz, komoly izgalmak után – megnyerték a szezonnyitó tornát. Baboséknak kemény útjuk volt a döntőig, többször is nehéz helyzetbe kerültek, de a döntő pillanatokban nagyon ott voltak fejben, ennek köszönhető végső sikerük.

Így haladt a győzelemig a magyar-francia páros

Nagyon nehéz meccseket játszottunk Birminghamben! Már az első fordulóban jött Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe, két igazi füves pályás specialista. Az első szett rendkívül szoros volt, amelyben végig nekik volt több esélyük. Mégis meg tudtuk nyerni azt a fontos játszmát. Aztán a másodikban talán már picit jobbak voltunk.

A második körben egy érdekes kettős volt az ellenfelünk Vania King és Katarina Srebotnik személyében. Nem tűnnek nagy ütőknek, de nagyszerűen kiegészítik egymást, jól variálják a játékot. Az sem volt könnyű mérkőzés. Aztán az elődöntőben is nagyon nehéz ellenfelünk volt a friss Roland Garros-bajnok, Barbora Krejčiková és Kateřina Siniaková. Vagyis komoly meccseken voltunk túl a döntőig” – mondta Timi az elképesztő izgalmak után megnyert elődöntőről.

Természetesen a döntő volt a legnehezebb, az elején nem játszottuk a legjobb teniszünket. Aztán ahogyan haladt előre a találkozó, úgy lettem jobb, úgy lettek sikeresebbek az ütéseim, elsősorban a fogadásaim. Örülök, hogy így sikerült a finálé!” – mondta Timi a super tie-breakben megnyert döntőről.

Jó előjel Wimbledon előtt

Kemény pályán rengeteg sikert hozott a szezon első fele, salakon azonban nehezebben ment Timinek. A füves szezon azonban tornagyőzelemmel kezdődött, így minden szurkolóban felmerült a kérdés, hogy vajon mit jelent ez a siker Wimbledont illetően.

Ez a győzelem fontos lépés volt a Roland Garros után, amelyet úgy érzem, megnyerhettünk volna.”
Fontos siker a birminghami trófea így Wimbledon előtt. Megmutattuk, hogy ismét itt vagyunk, miután a Garroson nem játszottunk jól. A világbajnoki pontverseny első helyezettjeikén minden versenyen nyerni szeretnénk!

Timinek azonban egy másik ok miatt is fontos volt a birminghami győzelem. “Másrészről pedig nekem a világranglista szempontjából is nagyon lényeges volt ez a győzelem! Most, hogy Csan Latisa kikapott hétfőn Eastbourne-ban, így hétfőtől harmadik vagyok, ami újabb karriercsúcs. De nyilván szeretnék még előrelépni!

További jó hír, hogy pont abban volt most erős a magyar-francia páros, amit Timi korábban egyértelműen fejlődési pontnak jelölt meg: a döntő pillanatok, és az ott hozott döntések. “Ezúttal a legnagyobb pillanatokban nagyon jól játszottunk, rengeteg játékot nyertünk fogadóként 40-40 után. Az első mérkőzéseken nagyrészt én játszottam ezeket a labdameneteket, jelentős részben sikeresen.

Eddig Kristina feladata volt a döntő pont megjátszása, ő fogadott és én voltam a hálónál. Most ebben változtattunk néha, és működött is. Valóban, ezúttal a fontos helyzetekben jobb döntéseket hoztunk!
– mondta büszkén Timi, akit már a következő füves versenyen értünk utol.

Eastbourne-ben nagyon nehéz sorsolást kapott, és kiesett az első fordulóban, párosban viszont ugyanúgy lesz esélye kiválóan szerepelni. Igaz, ezúttal nem Kristina Mladenovic oldalán, hiszen a francia játékos nem akar Wimbledon előtt még egy tornán duplázni, így Timi párja a britek magyar származású csillaga, Johanna Konta lesz.

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs