Babos Tímea búcsúzott egyesben Wimbledonban

Babos Tímea a hétfői első fordulóban búcsúzott egyesben a wimbledoni teniszbajnokságon.

A világranglistán 38. magyar játékos és ellenfele, a rangsorban 34. ukrán Leszja Curenko most találkozott ötödször: eddigi összecsapásaikon háromszor Babos nyert, legutóbb, idén Hobartban viszont 29 éves riválisa volt a jobb.

Wimbledoni találkozójukon először a soproni teniszező veszítette el adogatását, ám 3:3-nál már ismét egyenlő volt az állás. Curenko ezt követően a legjobbkor, 5:5-nél brékelte ismét riválisát, s 46 perc után előnybe került – a viadal honlapja szerint.

A második szettben nagyon rosszul kezdett a 25 éves magyar teniszező, kétszer is elveszítette adogatását, és bár bréklabdákig még eljutott, Curenko könnyedén, 74 perc alatt lezárta az összecsapást.

Babos a mérkőzésen 34 ki nem kényszerített hibát követett el, riválisa mindössze 18-at.

Sajnos egy elég rossz időszakon megyek keresztül. Az elmúlt hetekben fájdalmakkal, sérülésekkel bajlódtam, most nem érzem túl jól Magam. Ez meglátszódik a játékom és az önbizalmamon is. Nem játszom azt a teniszt, amit szeretnék. Az első szettben próbálkoztam, akartam, de amikor ott lett volna a lehetőség 4:3-nál, bréklabdánál, akkor egy nagyon könnyű labdát rontottam. Normál helyzetben ezt be szoktam ütni. Sajnálom, hogy így alakult. Nyilván most nehéz mit mondani. Párosban azért továbbra is nagy céljaim vannak! Tudom, hogy ott egészen más játékos vagyok, sokkal több önbizalommal és hittel. Nehéz napok következnek, de tudom, nehéz napokon vagyok túl. Az biztos nálam mindig, készülni fogok és keményen dolgozni! Ennek időnként látszik az eredménye, időnként nem. Hiszem azt, hogy hosszútávon fontos az elszántság és a kemény munka” – nyilatkozta saját honlapján, Babos Timea.

A magyar játékos párosban is érdekelt, ott a francia Kristina Mladenoviccsal alkotott duója első kiemeltként egy japán kettőssel kezd majd.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

nők:
Leszja Curenko (ukrán)-Babos Tímea 7:5, 6:2

(MTI)

fotó: babostimea.hu