Babos Tímea három szettben kikapott a spanyol ellenfelétől Melbourne-ben

Carla Suárez Navarro nyugodtabb és pontosabb volt a legfontosabb helyzetekben.

A magyar teniszező menedzsmentjének szerdai tájékoztatása szerint a spanyol játékos egy hosszabb sérülés miatt jelenleg „csak” 39. helyen áll a világranglistán, de volt már 6. is. Suárez Navarro 2009-ben és 2016-ban negyeddöntős volt az Australian Openen.

A nyitó körben a 10. helyen kiemelt CoCo Vandeweghe ellen továbbjutó magyar játékos jól kezdte a 42 perces első szettet. Timi simán nyerte a nyitó gémet, majd fogadóként 40-15-re is vezetett. Sajnos ellenfele megmentette ezt a játékot, majd brékelt 30-ra. Suárez Navarro pontosabban és nyugodtabban játszott, 4:2 után pedig 15-re brékelt. Ezután Timi fogadóként, majd adogatóként is meglepte sokkal rutinosabb spanyol ellenfelét, de 5:4 után Suárez Navarro simán lezárta a szettet.

A 34 perces második felvonás nagy fordulatot hozott. Timi feljavult, ennek pedig meg is lett az eredménye. A negyedik gémben nem veszített labdamenetet fogadóként, majd 3:1 után 15-40-ről védte meg a szerváját.

Suárez Navarro tovább küzdött, de ekkor ellenfele volt a jobb. A magyar játékos 5:2 után 30-ra brékelt, ezzel eldöntötte a szett sorsát.

Sajnos a döntő játszma elején ismét a spanyol játékos volt a pontosabb és a nyugodtabb. Suárez Navarro 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd 1:0 után két bréklabdáról hozta a szerváját. Ezután Timi úgy veszítette el a következő gémet, hogy 40-30-ra vezetett…

A folytatásban már nem jött újabb fordulat: Suárez Navarro 5:2 után 0-ra szerválta ki a mérkőzést.

A magyar játékos csütörtökön női párosban is megkezdi szereplését Kristina Mladenovic oldalán. Timi és francia társa az orosz Natela Dzalamidze és a svájci Xenia Knoll ellen lép pályára.

Melbourne-ben vegyes párosban is elkészült a sorsolás: Timi és Rohan Bopanna ellenfele Ellen Perez és Andrew Whittington lesz.

Nagyon sajnálom a mai mérkőzést! Az elején a bréklabdáknál talán picit agresszívabbnak kellett volna lennem. De utána Carla szinte hibátlanul játszott. A második szettben visszaküzdöttem Magam, küzdöttem, ahogyan csak bírtam. Ellenfelemnek is voltak lehetőségei, de sikerült egyenlítenem. A döntő játszma elején sajnos megremegett picit a kezem, ez döntőnek bizonyult. De az a lényeg, hogy ebből is tudjak tanulni a folytatásra. Azért valljuk be, nehéz sorsolásom volt Melbourne-ben. Carla sokáig top10-es játékos volt, az utóbbi időben a sérülése miatt került hátrébb a világranglistán. Ezért nem volt most a kiemeltek között. Nagy mérkőzés volt, amelyen hosszú ideig jól is játszottam. Most szomorú vagyok, de bízom benne, hogy idővel azért jobb lesz a kedvem” – nyilatkozta Babos Tímea a hivatalos honlapján (babostimea.hu).

Australian Open (55 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya), női egyes, 2. forduló:
Carla Suárez Navarro (spanyol)-Babos Tímea 6:4, 2:6, 6:2

A mérkőzés 1 óra 51 percig tartott Melbourne-ben.

fotó: Pat Scala/Getty Images