Balázs Attila elődöntős Rióban! – videó

Kétnapossá fajult a Martinez elleni meccs, de nagyon jól jött az esőszünet Balázs Atinak, aki a 78. helyre jön fel… és még nincs vége.

A Magyar Tenisz Szövetség hivatalos honlapjának szombati beszámolója szerint nagyon sokat kellett várnia Balázs Attilának (és itthoni szurkolóinak) a riói negyeddöntőre, a Rio Open programja ugyanis eső miatt nem keveset csúszott még pénteken, ottani idő szerint este 11.15-kor (itthon hajnali negyed 4) küldték fel pályára a magyar játékost, akit ezek a körülmények (mélyebb salak, nehezebb labda) nem szokták zavarni, gondoljunk csak a tavalyi budapesti tornára.

A jelenleg még csak a 106., de hétfőtől már TOP100-as magyar ellenfele az 500-as ATP torna pénteki programjában a 133. helyezett spanyol Pedro Martinez volt, aki már az első gémben breakelőnybe kerülhetett volna, de Attila hárította a breaklabdát, később viszont már ezt nem tudta, a spanyol 2-2-nél és 2-4-nél is breakelt, majd 6-2-re hozta a szettet úgy, hogy adogatóként csak két pontot bukott.

A második játszmában is Martinez breakelt először, ezt azonban Ati egyből visszavette, itt pedig vége is volt a játéknak, az eső miatt mára halasztották a folytatást.

Egy új Balázs Atit láthattunk aztán ma az 1-es pályán, rögtön egy 17 poénos gémben breakelni tudott és bár ezt Martinez egyből visszavette, nem hátrált mg és 5-4-nél újabb breakkel hozta a szettet.

A döntő játszmában aztán beindult a Balázs-henger, 5-0 is volt már és bár innen a spanyol még feljött 5-2-re, a vége 26 64 62 lett és Attila bejutott az elődöntőbe, ahol a Dominic Thiemet legyőző olasz Mager lesz az ellenfele.

Neki van miért visszavágni, hiszen itt a kvali döntőjében legyőzte Atit, aki egyébként ezzel a sikerével már a 78. lesz a világranglistán s ma még az elődöntőt is lejátssza.

fotó: Magyar Tenisz Szövetség