Balogh Zsolt: sokkal többet érdemeltünk

Balogh Zsolt szerint sokkal többet, jobb eredményt érdemelt a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 27-25-re kikapott az előző kontinenstornán ezüstérmes Spanyolországtól a horvátországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, hétfőn Varasdon.

A meccs elején sok technikai hibát vétettünk, kapkodtunk, ami nem megengedett. Mindenki nagyon akart, igyekeztünk átlendülni, szerettünk volna vezetést szerezni a szünetre, de csak szorossá tudtuk tenni az állást” – nyilatkozta az MTI-nek a lefújás után a MOL-Pick Szeged játékosa.

A jobbátlövő hangsúlyozta, a második félidőre nagyon jó hozzáállással tértek vissza, de néhány apró hiba, pontatlanság miatt nem sikerült a bravúr.
Nagyon csalódott vagyok, mert sokkal többet érdemeltünk volna. Végig ott voltunk a nyakukban, nagyon bosszantó így kikapni. Úgy gondolom, semmivel nem voltak jobbak a spanyolok, talán a nagyobb tapasztalat szólt mellettük, a végjátékban ez dönthetett” – mondta Balogh, aki hét lövésből ötször talált a kapuba.

A magyar csapat szombaton 32-25-re kikapott az olimpiai bajnok Dánia csapatától, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.
Egyik kudarc sem kellemes, a dánok ellen is nagyon fájt a vereség, mert negyven perc után hideg zuhanyként jött a visszaesésünk, most pedig azért fájdalmas, mert megérdemeltünk volna ennél sokkal jobb eredményt” – vélekedett Balogh Zsolt.

Elárulta, mivel az első mérkőzésükön negyven perc után eléggé elfáradtak, Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány azt kérte, ne rohanjanak a spanyolok elleni találkozó elején, mert nem marad erejük a végére, tehát tudatosan lassították a játékot.

Lékai Máté emlékeztetett, hogy a román játékvezetők Gedeon Guardiola sérülésénél, az első félidő huszadik percében azonnal visszanézték videón az esetet, a meccs utolsó öt percében, két magyar kiállításnál azonban nem tették meg ugyanezt.
Ezek mérkőzést befolyásoló szituációk voltak. A meccs hevében nem tudom megítélni, valóban két perc volt-e, de ilyenkor legalább nézzék vissza, hiszen ezért találták ki ezt az egész rendszert” – nyilatkozta az irányító, aki hét kísérletből négy gólt szerzett, hármat büntetőből.

A Telekom Veszprém játékosa is hangsúlyozta, hogy végig ott voltak a spanyolok nyakán, mindannyiszor felzárkóztak, de nem tudtak fordítani.
Valamit mindig elrontottunk döntetlen állásnál. Ettől függetlenül dicséret illeti a csapatot, amit ígértünk, hogy az utolsó pillanatig küzdünk, azt betartottuk” – szögezte le.

A Dánia elleni mérkőzésen megsérült Bánhidi Bence válla, ennek ellenére vállalta a játékot, sőt hét kísérletből hat gólt dobott, ezzel a mezőny legeredményesebb tagjának bizonyult. Nyilatkozatában kifejtette, sokat köszönhet a magyar válogatott egészségügyi stábjának, és némileg az adrenalin is elnyomta a fájdalmát.
Nem nagyon foglalkoztam a meccs előtt azzal, hogy fáj a vállam. Úgy fogtam fel, hogy minden rendben van vele, fejben ez sokat segített. Nagyot küzdöttünk, talán ha okosabbak és tapasztaltabbak vagyunk, akkor ez a mérkőzés másképpen alakulhatott volna” – mondta.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány úgy fogalmazott, az első tíz percben problémákkal küzdött a csapat, de a játékosok mindent megtettek, amit tudtak. “Maximálisan elégedett vagyok velük, különösen a hozzáállásukkal, mert nagyszerűen küzdöttek az utolsó pillanatig. Amiatt természetesen csalódott vagyok, hogy nagyon közel voltunk a pontszerzéshez, és végül elszalasztottuk, bár végig méltó partnerei voltunk a világ egyik legjobb csapatának” – tette hozzá.

(MTI)

MTI Fotó: Illyés Tibor