Bejött a papírforma a Magyar Kupán

Ahogyan arra előzetesen számítani lehetett, a felnőtteknél az aerobik Magyar Kupa döntőjében a Flex-HD SE, az Óbudai WDSE, valamint a PSN Zrt. versenyzői vitték a prímet és zsebelték be az aranyérmeket, közöttük az Európa-bajnok Bali Dániel és a szintén Eb-aranyérmes aerodance csapat tagjai.

A kétnapos megmérettetésen, amelyet a Folyondár Vasas Sport- és Táncközpontban tartottak csaknem 300 versenygyakorlatot láthattak a nézők. Az első napon főként a tömegbázist jelentő basic, challenge és step gyakorlatokat, vasárnap a nemzetközi szintű koreográfiákat mutatták be – többek között – az Európa-bajnok Bali Dániel és a szintén Eb-aranyérmes aerdoance csapat is – adta hírül a MATSZ.

Árva Márta versenyigazgató beszámolója szerint mindkét napon szembetűnő volt a Debreceni Flex-HD SE létszámbeli fölénye, ami eredményességgel is párosult. Emellett természetesen PSN Zrt. és Óbudai WDSE egységei is remekeltek. Az Európa-bajnok Bali Dániel, Mazács Fannival párban, trióban és csoportban is diadalmaskodni tudott. Az Eb-n és vb-n remeklő csapatból Ákoshegyi Dóra és Lőcsei Zoltán is kiemelkedett, mindketten megnyerték kategóriájukat. A nőknél a csoportok és a triók versenyében is a debreceni FLEX-HD SE egységei diadalmaskodtak.

Emellett kihirdették az egyesületi rangsorokat is, itt a debreceni FLEX-HD SE végzett az élen, második lett az Óbudai WDSE, míg harmadik a pécsi PSN Zrt. A legtöbb versenyzőt indító egyesületeket is díjazták, itt a rangsor FLEX-HD, Spartacus Torna Club (Nyíregyháza) és Óbudai WDSE lett.

Ezzel az aerobikosok versenyszezonja lezárult.

Árva Márta, versenyigazgató:

Fontos eredménynek tartjuk, hogy sportágunk a járványhelyzetben is meg tudta tartani tömegbázisát, emellett jelentős sikereket értünk el nemzetközi szinten is. Ez a mostani pedig egy rendkívül hangulatos és sikeresen lebonyolított versenyen volt, hiszen a két napon több mint 300 versenygyakorlatot láthattunk, 700 benevezett versenyző előadásában. Örömteli volt szakágunk számára, hogy visszatértek olyan egyesületek, amelyek tavasszal nem tudtak nevezni.

Fotó: MATSZ