Bianchi megállapodás a Giro ‘d Italia rendezőjével, az RCS Sporttal

A kerékpározás világa tovább folytatódik, mivel az RCS Sport szerdán bejelentette a Bianchival kötött megállapodást, amely szerint a neves olasz kerékpáros márka a Corsa Rosa (azaz Giro ’d Italia) hivatalos kerékpárgyártójává válik számos más RCS Sport rendezvény mellett.

A Bianchi és az RCS Sport közötti 3 éves megállapodás számos fontos eseményt tartalmaz a World Tour naptárában a Giro d’Italia mellett. Az RCS Sport-tal kötött megállapodás részeként Bianchi szállítja a kerékpárokat a Shimano által a verseny során üzemeltetett semleges szolgáltatáshoz. A szerződés szerint a Bianchi a Giro d’Italia Virtual hivatalos szponzora lesz, amely április 18-tól május 10-ig tart majd. Ez egy új rendezvény, amely professzionális és amatőr amatőrök számára egyaránt lehetőséget kínál a Giro d’Italia 2020 szakaszanak teljesítésére. A megállapodás magában foglalja a Bianchi és a Giro-E együttműködését is, amely a gyártó számára kulcsfontosságú esemény.

A Bianchi a kerékpározás történetének néhány legnagyobb nevével is dicsekedhet, például Fausto Coppi, Marco Pantani, vagy manapság Primoz Roglic és csapata a Team Jumbo-Visma. Paolo Bellino, az RCS Sport vezérigazgatója és vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy: „A partnerség ma elindítása, ebben a bizonytalanság pillanatában, azt jelzi, hogy már tervezzük a jövőt. Nagyon örülök ennek a milánói olasz márkával, a Bianchi-val kötött megállapodással, mint a mi csoportunkkal, amely a „Made in Italy” szinonimájává vált, és a világ minden tájáról ismert hírnévvel rendelkezik.

Salvatore Grimaldi, a Bianchi és a Cavaliere del Lavoro tulajdonosa így kommentálta a történteket: „A Bianchi és a Giro közötti partnerség álom vált valóra. Ebben a drámai és fontos pillanatban, a világ minden tájáról, úgy éreztük, hogy megfelelő idő van e megállapodás megkötésére – mivel olaszországi és a világ minden táján élő embereknek sokkal inkább szükségük van arra, hogy álmodjanak, egyfajta várakozással tekintve a következő újjászületés. Ez történelmi üzlet két nagy olasz név között, mindkettő Milánóban született, és képes a legjobb olaszországi termékeket exportálni a világ egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb sportága, a kerékpározás útján.

A Bianchi a világ legrégebbi és legrangosabb kerékpármárkája. A több mint 130 éves örökség Milánóban 1885-ben kezdődött Edoardo Bianchi révén. Bianchi műve a legjobbakat testesíti meg, amit Olaszország a világnak kínálhat: elkötelezettségét a kézműves termékek „regola d’arte” -ként (művészeti előírással) történő elkészítésében, valamint a forma, a stílus és az ízlés jegyében.

A Bianchi cég úgy véli, hogy a váz a kerékpár szíve, és ezért folyamatosan fektet be az anyagtechnológiába azzal a céllal, hogy a világ legjobb kerékpárját állítsa elő. A márka a Road, az MTB, a City-fitnesz és az e-kerékpárokhoz kínál modelt a kerékpárosok igényeihez. Az összes vázat az olaszországi Bianchi központjában tervezték és fejlesztették az összes grafikával együtt.

M.I.