Biztató kezdés a vb-válogatón

A felnőtt férfi és az utolsó éves ifi tornászok részvételével lezajlott az első ellenőrző tréning, amelyen Puskás Jenő szakmai igazgató szerint biztatóan szerepeltek a tornászok.

A magyar szövetség pénteki közlése szerint a szólításon három fiatalabb korú versenyző, Tomcsányi Benedek, Mészáros Krisztofer, illetve Vízlendvai Máté is részt vett. A szakember elmondása szerint közülük Mészáros és Tomcsányi is az elvárt szint fölött teljesített, így az teljesítményükre mindenképpen lehet építeni a jövőben. A BHSE Európa-bajnoki bronzérmese, Vecsernyés Dávid nyújtón, illetve lólengésben mutatott be gyakorlatot, amely jól sikerült. Babos Ádám kisebb sérüléssel küzd, illetve Ryan Sheppard is jövő héten csatlakozik a kerethez. A jövő hétvégi országos bajnokságon azonban várhatóan mindannyian a szerekhez lépnek – az ifisták versenyen kívül indulnak majd.

Puskás Jenő, szakmai igazgató: Az ifisták teljesítményével nagyon elégedett vagyok – igaz, ők jövő héten versenyen kívül indulnak majd -, bár a felnőttek közül kevesebben vettek részt, de nekik még csak most kezdődnek az igazi megmérettetések az ob-val, illetve a Világkupával. A felnőtteknél Babos kisebb sérüléssel küzd, Ryan Sheppard pedig hétfőn csatlakozik hozzánk. Vecsernyés Dávid viszont mindkét szeren, amin elindult, jó gyakorlatot csinált, emellett Kállai Zoltán és Csorvási Soma is bíztató volt.