Boricic: jó döntés volt, hogy Magyarország legyen társházigazda

Aleksandar Boricic, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) elnöke szerint a szervezet jó döntést hozott, amikor tavaly felkérte Magyarországot, hogy legyen a 2019-es női Európa-bajnokság társházigazdája.

A CEV első embere másfél napos budapesti látogatását követően kedden, sajtótájékoztatón elmondta: a magyar röplabda hosszú évekre eltűnt a sportág térképéről, azonban köszönhetően a három éve dolgozó új vezetésnek, a válogatottak és a klubcsapatok teljesítménye is folyamatosan javult.
Ezért is ajánlottuk fel Magyarországnak, hogy rendező legyen” – jegyezte meg Boricic.

A szerb sportvezető a CEV szlovák alelnökének, Lubor Halandának a társaságában érkezett Budapestre, ahol a hazai sportági vezetők mellett Orbán Viktor miniszterelnökkel, illetve Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral egyeztetett az Európa-bajnokság előkészületeiről, illetve annak részleteiről. A találkozással kapcsolatban kifejtette, a kormány rendkívül elkötelezett a sport iránt, ez pedig jó példa lehet minden ország számára.

Aleksandar Boricic hangsúlyozta, a CEV és a Magyar Röplabda Szövetség közös munkája a jövőben nemcsak az Európa-bajnokság rendezésében merül ki, hanem közösen dolgoznak majd a sportág folyamatos fejlődése érdekében.

Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke elmondta, a látogatás már önmagában történelmi jelentőségű volt, ugyanis először jött létre ilyen magas szintű találkozó. Megjegyezte, bírják a kormány pénzügyi támogatását az Eb-vel kapcsolatban, illetve a TAO-programnak köszönhetően egyre inkább fejlődhet a sportág.

A jövő évi női Eb-t Magyarország mellett Lengyelországban, Szlovákiában és Törökországban bonyolítják le.

(MTI)

fotó: hunvolley.hu