Bravúrosan két rajt-cél győzelemmel mutatkozott be Rossi Moor élete első versenyén Európában

Április 8-án az olaszországi Valle del Liri pályán elindult a CNV olasz bajnokság első fordulója. Az Ohvale 160 cc kategóriában több, mint 23 nevező között ott volt a Sport&Events Academy magyar versenyzőjének, Rossi Moornak a neve is.

A csapat tájékoztatása szerint Rossi egyenesen Amerikából érkezett haza március közepén, hogy megkezdje motorversenyző pályafutását Európában is. A 10 éves tehetség 2 éves korában pattant először motorra, 5 évesen pedig már MotoCross versenyeken vett részt. 2015-ben beírta magát az amerikai motorsport történelmébe, hiszen ő volt az egyetlen, aki 65 cc-vel versenyzett a 450 cc-sek ellen a  nemzetközi „Supermoto Asphalt” kategóriában.
Rossi Moor és édesapja 2017 végén ismerkedtek meg virtuálisan Stefano Favaro sportmenedzserrel. Hosszas egyeztetések után úgy döntöttek, Amerikából Olaszországba költöznek, hogy részt vehessenek a Stefano által 2018-ban alapított Sport&Events Academy programjában. A program nem csak segít a fiatal versenyzőknek a számukra megfelelő bajnokságban indulni, de fizikálisan és mentálisan is felkészíti őket a rájuk váró versenyzői lét kihívásaira.

Rossi_Moor02_2018_sportmenu

Rossi Moor és Stefano, Filippo Mini olasz sportszakemberrel közösen azt a döntést hozták, hogy a folyamatos motorozások és edzések mellet, Rossinak érdemes a CNV bajnokságban is elindulni a CIV Ohvale mellett.
Már az időmérők után Rossiról beszélt az egész paddock, hiszen elképesztő tempót motorozott, és folyamatosan gyorsult. Látszódott, hogy technikailag is folyamatosan fejlődik és egyre jobban érzi a számára új motor sajátosságait.

Az új gumikat is gyorsan bejáratta és nem volt olyan időmérő etap, ahol ne ő lett volna a leggyorsabb annak ellenére, hogy a csapata ezt a versenyt a gumik és a beállítások tesztelésére akarta használni.

Rossi_Moor_Stefano_Favaro01_2018_sportmenu

Rossi nem elégedett meg a második hellyel egyetlen időmérőn sem, egyik alkalommal amikor kijött és meglátta, hogy csak második és még van 2 perc, visszament a pályára és 6 tizedet vert az addig a pole pozíciót birtokló pilótára. Sok versenyzőt láttam már, de Rossi mentálisan nagyon jó állapotban van a korához képest és bele van programozva a nyerni akarás is. Kíváncsian várom az első CIV fordulót, ahol keményebb ellenfelekkel kell majd megküzdenie, de biztos vagyok benne, hogy ott is azonnal felhívja majd magára figyelmet.”- mondta Stefano Favaro, az akadémia megalapítója, aki egész hétvégén személyesen a helyszínen követte végig Rossi teljesítményét.

A vasárnapi két verseny során Rossi hiba nélkül motorozva rajt-cél győzelmet aratott. Ennél jobb bemutatkozást nem is tudott volna produkálni élete első olaszországi versenyén.

fotó: Sport&Events Academy