Budapestre érkezik az ISL

Szinte teljes egészében Budapesten rendezik a Nemzetközi Úszóliga második évadára, melynek döntője december 26-27-én kerül sor Tokióban – jelentették be a szerdai sajtótájékoztatón.

Az ISL-sorozatot tavaly indították útjára, akkor minden állomást külön helyszínen bonyolítottak le, ebből az egyik volt a magyar fővárosi. Idén azonban a koronavírus-helyzet miatt nem utazgatnak majd az úszók, hanem hat héten át, október 16-tól – az elődöntőkkel bezárólag – november 22-ig Budapesten, buborékba zárva, nézők nélkül zajlik majd a verseny – számolt be az M4 Sport.

A versenynapokon egyszerre négy csapat küzd egymással, a lebonyolítás szerint mindegyikből – együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon – egy számban két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend. Az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, összesen tíz csapat részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd az elődöntőbe. A tokiói döntőbe a négy legjobb egység jut be.

A Nemzetközi Úszóliga küzdelmeiben így hazai medencében úszhat az Iront képviselő Hosszú Katinka, Lobanovszkij Maxim, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid, a NY Braekres színeiben Kapás Boglárka és Telegdy Ádám, valamint Jakabos Zsuzsanna az Energy Standardból.

Minden úszóval együtt nagyon várjuk már, hogy Budapesten újra versenyezzünk. Azt gondolom, nagyon jót fogunk szórakozni hétről hétre, mi az Ironnal pedig keményen odatesszük magunkat” – mondta Hosszú Katinka a sajtótájékoztatón.

Az idei kiírásban versengő tíz csapat:
Aqua Centurions
Cali Condors
DC Tridents
Energy Standard (címvédő)
Frog Kings
Iron
LA Currents
London Roar
NY Breakers
Toronto TitansI