Célba ért a láng

Impozáns helyszínen, a budapesti Olimpia Parkban, a 11. Eunice Kennedy Shriver Emléknapon ért célba a speciális olimpia lángja. A Fáklyás Futás befutójával a nemzetközi mozgalom megálmodójának, alapítójának munkássága előtt tisztelegettek.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség hétfői közlése szerint Rózsa Dóra triatlon versenybíró, SOI sporttanácsadó vezetésével, a Csalogány DSE és a Hársfa SE sportolói futottak a fáklyával, amelyet Schmitt Pál, a NOB tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója fogadott.

Megtisztelte jelenlétével az eseményt még Fábián László MOB sportigazgató, Wisinger János MSOSZ örökös, tiszteletbeli elnök és Lengyel Lajos MSOSZ elnök.

Az eseményen részt vett az MSOSZ elnökségi tagjai közül: Wiesnerné Oravecz Éva, Szabó Béla, Orbán-Sebestyén Katalin, Pázmány Viktória, Péter Dávid, Hammerné Gusztics Magdolna, illetve a szülők és a barátok..

A fáklya menetével a speciális olimpiára és az integráció fontosságára hívták fel a figyelmet.

Három héten keresztül, július 1. és július 20. között tartott a közösségeket összehozó demonstráció. Diósjenőről indulva, átszelve az országot érkezett meg a Fáklyás Futás menete a budapesti célba.

 

fotók: Magyar Speciális Olimpia Szövetség