Csak a mérlegelés döntött a dobogósok között a fekvenyomó Eb-n

Megkezdődtek az Open kategória versenyei is a budapesti rendezésű Fekvenyomó Európa-bajnokságon. Az eddigi kontinenstornák egyik legerősebb mezőnye gyűlt össze és újabb magyar sikereket is láthattunk.

A női Open mezőnyben hat hazai erőemelőnek szurkolhattunk, akik közül Szabó Ágnes (84+ kg) új országos csúccsal, 152,5 kilogrammos eredménnyel, három hibátlan fekvenyomást követően aranyérmes lett – számolt be a Prémium Média & Sport Management Zrt.

A felkészülésbe igyekeztem mindent beleadni. Számítottam a jó eredményre és ennek megfelelően minél jobb szereplés volt a célom a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Életem legjobbja ez az eredmény, ezelőtt 148 kilogrammom volt. Az, hogy abszolútban is 2. lettem, az már csak hab a tortán. A készülést nagyon megkönnyítette, hogy nem kellett sokat utazni, minden magyar támogatott és ott segítettek, ahol tudtak.

– értékelt boldogan Szabó Ágnes az eredményhirdetés után.

Szintén aranyérmes lett Rozsnyai-Kovács Aletta, aki utolsó kísérleténél 120 kilogrammot nyomott ki.

Drámai küzdelmet láthattunk az 53 kilogrammos nők versenyében. A legjobbak végig fej-fej mellett haladtak és ez a kategória a torna eddigi legszorosabb dobogóját eredményezte. Az első három helyezett azonos eredménnyel, 102,5 kilogrammal zárt így közöttük saját versenysúlyuk alapján rangsoroltak mely szerint Nyers Mónika a második helyen léphetett dobogóra.

Abszolút nem vagyok elégedett, mert meglehetett volna az első hely, rossz érzés testsúlyaránnyal kikapni. Az első kísérletem hiába volt rontott 90 kilogrammon, éreztem, hogy mire vagyok képes. Általában 10 kilogrammal szoktam feljebb menni, szóval másodikra lehet érdemes lett volna 97,5 helyett 100 kilogrammon próbálkozni. Nem helyezett rám nyomást a hazai pálya, amikor fellépek az emelvényre, igyekszem teljesen kizárni a külvilágot”.

Palágyi Zsanett is ezüstéremmel zárt, magából a maximumot kihozva.

Ez a 112,5 kilogramm ajándék volt számomra, ennél többet nem tudtam jelenleg nyomni, de meglepődtem azon, hogy mennyire megerősödött a mezőny és, hogy ez csak a második helyre volt elég”.

– foglalta össze a tapasztalatait Palágyi Zsanett.

Különleges versenyt élt meg Janics Tímea is, aki első nemzetközi megmérettetésén vett részt fekvenyomásban. Bár tapasztalata már van nagyobb versenyekről, ám ezeket másik sportágában a súlyemelésben szerezte. Az utolsó kísérlete 75-re nagyon kevésen múlott így 72,5 kilogrammos eredménnyel zárt.

Délután a férfiak Open versenyeivel véget ért a fekvenyomó Európa-bajnokság klasszikus szakága és a rendezvényen csütörtöktől kezdődnek a fekvenyomóruhás megmérettetések.

fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.