Cseh László Európa-csúcsra hajt a kontinensviadalon

Legjobb eredményeit közelítené vagy döntené meg Cseh László a jövő héten Koppenhágában sorra kerülő rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

A 32 éves versenyző pénteken az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elhangzott interjúban elmondta, minden világversenyen a lehető legjobb teljesítményt szeretné nyújtani, így a dániaira is maximális erőbedobással készül.
Nem vagyok még tökéletes állapotában, de a nyári világbajnokság előtti állapotomhoz képest sokkal jobb helyzetből indulok, és azért oda is sikerült egész jól összekapnom magam” – mondta Cseh, aki a Duna Arénában nagymedencében hazai közönség előtt 200 méter pillangón ezüstérmet szerzett.

A 19-szeres rövidpályás Európa-bajnok 50, 100 és 200 méter pillangón áll majd rajtkőre Koppenhágában: mint azt jelezte, a legrövidebb számban nincsenek nagy elvárásai, ugyanakkor bízik benne, hogy lesz majd látszata annak, miszerint javított a rajtján. Hozzátette, 100 és 200-on is szeretné megvédeni címét, utóbbi távon pedig a két évvel ezelőtt, Netanyában felállított Európa-csúcsát is megjavítaná.

Kiemelte ugyanakkor, 200-on több honfitársával kell majd megküzdenie, s először a két legjobb magyar közé kell majd bekerülnie, ami nem lesz egyszerű feladat.

Az Európa-bajnokság jövő szerdától vasárnapig tart.

(MTI)