Dél-koreai és holland aranyérem összetettben a szófiai vb-n

A férfiaknál a két távon is győztes dél-koreai Lim Hjo Dzsun, míg a nőknél a holland Suzanne Schulting lett az aranyérmes összetettben a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságán.

Az MTI helyszíni beszámolója szerint az izgalmasabb versenyt a nők küzdelme hozta, mert ott mindhárom távon más nyert, így kicsik voltak a különbségek az élmezőny tagjai között. Végül Schulting azzal előzte meg a címvédő és háromszoros összetett bajnok dél-koreai Csoj Min Dzsongot, hogy éppen legfőbb riválisa előtt megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőt. A bronzérmet a szintén holland Lara van Ruijven szerezte meg. Schulting a brit Elise Christie 2017-es diadala után második európaiként lett összetett bajnok a nőknél.

A férfiaknál az 1000 és 1500 méteren is aranyérmes Lim a szuperdöntőben is első lett, így nagy fölénnyel diadalmaskodott honfitársa, Hvang Tae Hon és az orosz Szemjon Jelisztratov előtt.

A legjobb nyolcat felvonultató szuperdöntőben egyetlen magyar sem volt érdekelt: a férfiaknál a tavaly ezüstérmes Liu Shaolin Sándor 10., Burján Csaba 20., míg Varnyú Alex 33. lett, a nőknél pedig Jászapáti Petra 18., Bácskai Sára Luca 27. helyen végzett.

Eredmények:

férfi összetett, világbajnok:

Lim Hjo Dzsun (Koreai Köztársaság) 102 pont
2. Hvang Tae Hon (Koreai Köztársaság) 55
3. Szemjon Jelisztratov (Oroszország) 44
…10. Liu Shaolin Sándor 5
…20. Burján Csaba
…33. Varnyú Alex

női összetett, világbajnok:

Suzanne Schulting (Hollandia) 81 pont
2. Csoj Min Dzsong (Koreai Köztársaság) 76
3. Lara van Ruijven (Hollandia) 42
…18. Jászapáti Petra
…27. Bácskai Sára Luca