Dollák Tamara döntős az U23-as birkózó Eb-n!

A Szkopjében zajló idei U23-as Európa-bajnokság szerdai küzdelmeiben három magyar versenyző volt érdekelt.

A Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint a junior Eb-2. Szurovszki Patrik (86 kg, Csepp-L) sajnos egy vitatható bírói döntésnek (visszavont pontok) köszönhetően hajszállal, 2-1-re kikapott a török Ciftcitől a vigaszágon, így biztossá vált, hogy nem lesz dobogós helyezésünk a szabadfogású szakágban. Annál inkább a nőknél! A junior Eb-bronzérmes Dollák Tamara (59 kg, UTE) a negyeddöntőben 5-2-re verte a hozzá hasonlóan junior Eb-3. spanyol Baez Dilonét, majd az elődöntő öldöklő csatájában 9-8-ra a junior és kadet Eb-győztes fehérorosz Szazikinát, így bejutott a csütörtöki fináléba. Itt egy igazi klasszis, a felnőtt és U23-as Európa-bajnok, junior világbajnok moldovai Nichita lesz a riválisa.

A junior Eb-győztes Nagy Bernadett (76 kg, UTE) technikai tussal (10-0) múlta felül a lengyel Kaczinskát, majd 8-3-ra kikapott az idei felnőtt Eb-3. orosz Zaharcsenkótól, s a vigaszágon folytathatja.

Csütörtökön további két honfitársnőnk lép szőnyegre, a kadet Eb-2. Szekér Szimonetta (53 kg, Honvéd) koszovói, a junior Eb-2. Bognár Erika (57 kg, Honvéd) orosz ellenféllel kezd.

Fotó: MBSZ/UWW (a képen Dollák Tamara)