Eb-döntős az U17-es magyar női kézilabda-válogatott!

Hatalmas győzelmet aratott a magyar ifjúsági válogatott a Celjében zajló U17-es Európa-bajnokság elődöntőjében Dánia ellen.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának pénteki beszámolója szerint a találkozót a dánok kezdték jobban, gyorsan magabiztos előnyre tettek szert, a szünetben két gólos előnyben volt ellenfelünk. A folytatásban összeszedték magukat a mieink és elkezdtek felzárkózni ellenfelükhöz, a végére négy gólos győzelmet alakított ki Magyarország. A magyar válogatott vasárnap délután játszik az aranyéremért, ellenfele a francia-svéd párharcból kerül ki.

Női U17-es Európa-bajnokság, elődöntő:
MAGYARORSZÁG-DÁNIA 25-21 (11-13)
Celje, játékvezetők: Lidacka, Lesiak (lengyelek).

Magyarország: Bukovszky, Németh K. (kapusok), Bánhidi 2, Faragó L. 1, Farkas J. 6, Horváth N., Juhász G., Kajdon 4, Koronczai 6, Kukely, Kürthi 3, Mérai, Rittlinger, Vámos M. 2, Woth 1, Zsigmond. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

Dánia: Firgaard (kapusok), Ebler 2, Esseman-Beck, Gormsen, Gullove, Handreck 4, Knudsen, Krautmeyer 1, Laursen, A. Möller 2, F. Möller 1, Poulsen, N. Rasmussen 3, T. Rasmussen 2, Wierzba 6. Szövetségi edző: Gitte Sunesen Vilhelmsen.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

ÉRTÉKELÉSEK
Ifj. Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi edzője
„Az első félidőben nagyon jól játszott a dán csapat, kicsit talán megijedtünk, hogy nem vezetünk, rámásztunk a falra, ötlettelenek voltunkA második félidei játékra viszont büszkék lehetünk, az utolsó tíz percben egészen fantasztikusan védekeztünk, megérdemelten jutottunk a döntőbe, ugyanakkor a legfontosabb feladat még hátra van.”

Kajdon Blanka, a magyar válogatott irányítója:  „Elég hamar kiderült, hogy egy Európa-bajnoki elődöntő egészen más, mint egy felkészülési mérkőzés. Az elején gyakran egyedül próbáltuk megoldani a feladatokat, ez változott meg a második félidőre, amikor húztuk egymást felfelé. Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy döntőt játszhatunk, biztosan egy újabb nagyon jó meccs vár ránk.”

Az elődöntő másik végeredménye:

Franciaország – Svédország 19-20 (8-9)

Augusztus 10-11., szombat, helyosztók

Augusztus 11., vasárnap
12:00 A 3. helyért
14:30 Döntő

A magyar női ifjúsági válogatott Eb-kerete:
Kapusok:
NÉMETH Kata (Dunaújvárosi KKA), BUKOVSZKY Anna (GVM Europe-Vác), KUBINA Molli (NEKA)
Jobbszélső: RITTLINGER Lotti (Mohácsi TE)
Jobbátlövők: KÜRTHI Laura (Győri Audi ETO), HORVÁTH Nikolett (NEKA)
Irányítók: KAJDON Blanka (NEKA), WOTH Viktória (NEKA), FARKAS Johanna (Győri Audi ETO)
Beállók: FARAGÓ Luca (NEKA), BÁNHIDI Barbara (NEKA)
Balátlövők: JUHÁSZ Gréta (NEKA), KORONCZAI Petra (Dunaújvárosi KKA), NAGY Laura (NEKA)
Balszélsők: VÁMOS Mira (NEKA), MÉRAI Maja (NEKA)

Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd
Edző: Papp György

Élő közvetítés
Az Európa-bajnokság honlapja
Az Európa-bajnokság Facebook oldala

Fotó: EHF