Egyéniben Póta, párosban az Ecseki-Szudi duó a legjobb magyar a világranglistán

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) nyilvánosságra hozta az április 21-én kezdődő budapesti világbajnokság előtti utolsó világranglistát.

A férfiaknál és a nőknél is kínai játékos áll az élen Fan Csen-tung, illetve a magyar fővárosban az egyes címvédőjeként induló Ting Ning személyében – számolt be szerdán az MTI.

Az ITTF honlapja alapján a vb-re nevezett magyarok közül Póta Georgináé a legjobb helyezés, ő a 32., utána a nőknél sorrendben Pergel Szandra (62.), Madarász Dóra (70.), Bálint Bernadett (161.), Hartbrich Leonie (222.) és Fehér Orsolya (224.) következik. A férfiaknál Majoros Bence a 108., Ecseki Nándor a 114., Lakatos Tamás a 135., Szudi Ádám a 136., míg a két ifjúsági korú pingpongos közül András Csaba a 741., Juhász Patrik pedig a 832.

Ami a párosokat illeti, Ecseki és Szudi duója a nagyszerű nyolcadik helyet foglalja el az ITTF rangsorában, Póta és a svéd Matilda Ekholm egysége a 13., míg a Pergel, Madarász kettős a 19. Vegyes párosban Szudi és Pergel a 17., Ecseki és Madarász a 45.

A nyolcnapos világbajnokságot a Hungexpón rendezik, egyesben és párosban lesznek versenyek.

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs