Egymással játszik a két magyar csapat a Tipsport Ligában

A DVTK Jegesmedvék hazai pályán hosszabbításban 3-2-re kikapott a MAC Újbudától a szlovák jégkorongliga alapszakaszának keddi zárónapján, így a két magyar csapat egymással harcol a negyeddöntőbe jutásért.

A Tipsport Ligában az alapszakasz első hat helyezettje automatikus résztvevője a negyeddöntőnek, míg a hetedik a tizedikkel, a nyolcadik pedig a kilencedikkel vív az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot a nyolc közé jutásért. A keddi találkozót a miskolciak négymeccses vereségsorozattal, biztos nyolcadik helyezettként várták. A mérkőzés tétje az volt, hogy egymással meccsel-e a rájátszásért a két magyar csapat, amely egymás ellen vívta az Erste – korábban MOL – Liga legutóbbi három döntőjét. Tavaly a MAC, az azt megelőző két esztendőben a DVTK nyerte a párharcot – számolt kedd este az MTI.

A két fél idénybeli négy egymás elleni összecsapásából az első kettő az újbudai, míg az utóbbi kettő a miskolci együttes sikerével végződött.

A találkozó kiegyenlített játékkal indult, vezetéshez a hazaiak jutottak, akik a miskolci jégkorong 40 éves fennállása alkalmából különleges mezben léptek jégre. A csapatkapitány Magosi Bálint csapott le jó ütemben egy kipattanó korongra. A második játékrészben a DVTK veszélyeztetett többet, mégis egyenlített az újbudai gárda, Dansereau Keegan értékesített egy ziccert.

A záró húsz percben előbb Galanisz Nikandrosz célzott pontosan, majd egy páros kiállítás alatt, négy a négy ellen Chris Langkow egyenlített újra. A rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek, így ráadással hangoltak az egymás elleni párharcra. Ötven másodperc elteltével egy kapu előtti kavarodásból végül lezárta a találkozót a MAC: két kísérletet még önfeláldozóan hárított a Jegesmedvék védelme, ám Langkow lövése után utat talált a korong a miskolci kapuba.

A negyeddöntőbe jutásért pénteken kezdődő párharcban az első két mérkőzésen a DVTK lesz a házigazda.

Eredmény:
DVTK Jegesmedvék-MAC Újbuda 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Magosi (5.), Galanisz (49.), illetve Dansereau (22.), C. Langkow (54., 61.)