Fetter Erik: újabb két év az EOLO-KOMETA Cycling Team-nél

Mielőtt kezdődik a Giro d’Italia Budapesten, előtte egy remek hír érkezett.

A 22 éves, pilisvörösvári Fetter Eriknek duplán csodás napja van ma, hiszen szülőhazájában készül élete első háromhetes versenyére, a Giro d’Italiára, amikor csapata, az EOLO-KOMETA Cycling Team bejelentette, hogy újabb két évre számolnak vele. Ezzel a csapattal folytatódik tehát a három éve kezdődött kalandja a profi kerékpározás világában.

„Az EOLO-KOMETA mindent megadott nekem: megadta a lehetőséget, hogy profi kerékpáros legyek, és hogy megéljem ezt a tündérmesét, most pedig vissza kell adnom nekik valamit. Talán ezektől a napoktól kezdve. Könnyű volt igent mondanom, mert azonnal megértettem, hogy hisznek bennem, és hogy azt akarják, hogy felnőve nagyszerű versenyzővé váljak. Együtt fogunk fejlődni”

– mondta el a bejelentés kapcsán Fetter Erik.

A fiatal magyar kerékpáros ismételt igazolása kapcsán Ivan Basso, az EOLO-KOMETA Cycling Team sportigazgatója elmondta:

„Fontos jelzés nekünk, ha egy olyan tehetséges fiatal versenyzőt igazolhatunk, aki már évek óta velünk van, hiszen ez azt jelenti, hogy jól dolgozunk. A csapatunk célja, hogy a fiúkat tehetségükhöz igazodva fejlesszük, kineveljük, és itt tartsuk a jövő bajnokait. Erik igazolása pontosan ezt az irányt mutatja”.

Fran Contador, az EOLO-KOMETA Cycling Team főigazgatója örül annak, hogy ezt a bejelentést épp itt Budapesten, a Giro d’Italia kezdetén tehették meg. „Erik egy olyan srác, aki három évvel ezelőtt érkezett hozzánk a 23 év alatti csapatunkból, és az ő fejlődési útja pontosan az, amit elképzeltünk, amikor a projektünkről gondolkodtunk”

– osztotta meg Fran Contador.

 

fotó: EOLO-Kometa Cycling Team