Fucsovics Márton változtatott a szerváján, Roger Federer a minta – videó

Hazánk elsőszámú férfi teniszezője, Fucsovics Márton exkluzív interjút adott a Sport TV-nek. Ebben többek között arról is beszélt, hogy az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztak a szerváján. Roger Federer adogatása a minta előtte, és úgy érzi, a videóelemzések és rengeteg gyakorlás után egyre jobban megy neki ez a játékelem.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának közlése szerint A világranglista 53. helyén áll jelenleg Fucsovics Márton, miután az Australian Open nyolcaddöntőjébe jutott. Ott Roger Federer állította meg négy szettben. Másodszor jutott negyedik körbe egy Grand Slam-tornán, 2018-ban is Ausztráliában sikerült neki ez a bravúr. Új edzőpáros, Nagy Zoltán és Jancsó Miklós segíti a munkáját november óta. Úgy tűnik, remek formában van, és ez nem véletlen, összeszedettnek érzi magát, látja a célokat maga előtt. A játék egy fontos elemében mindenképpen változtatni szerettek volna.

Abban mindannyian egyetértettünk, hogy a szervámon kell rengeteget dolgozni, és az első edzésen ezzel is kezdtük. Videózással indítottunk, az én szervámat Roger Federer szervájához hasonlítottuk, és azonnal el is kezdtünk rajta dolgozni – nyilatkozta a teniszező. – A legfontosabb az volt, hogy a feldobás után, mikor fent van az ütő, a könyököm nagyon alacsonyan volt, és így nem tudtam ráborítani az ütő fejét. Most egy picit nagyobb mozdulattal viszem hátra az ütőt, ezért feljebb kerül a könyököm, és innen sokkal jobban tudom lefelé csapni a labdát. Szerintem ez a legfontosabb része. Érdekes, mert az Australian Open első három körében olyan jól szerváltam, hogy mondtam is Zolinak, hogy szinte úgy érzem, nem is tudom elrontani az első szervát. Ennyire jól hozzászoktam másfél hónap alatt.

Elmondta, a következő célja, hogy visszakerüljön a Top50-be. Legközelebb a rotterdami ATP500-as tornán indul.