Giro-menőkkel érkezik az olasz csapat a Tour de Hongrie-ra

A 2018-as Tour de Hongrie egyik legerősebb csapata lesz az Androni Giocattoli-Sidermec: az olasz prokontinentális klub olyan versenyzőkre épít a Magyar Körversenyen, akik az idei Giro d’Italián is remekeltek.

A szervezők tájékoztatása szerint Szintet lépett a Tour de Hongrie, 2018-ban már 2.1-es kategóriájú lesz nemzeti körversenyünk, ez pedig magasabban jegyzett, erősebb csapatok érdeklődését is felkeltette. Három prokontinentális csapat érkezik az idei viadalra (tavaly az összetett győzelmet is megszerző amerikai United Healthcare volt az egyetlen prokontinentális induló a magyar Touron), köztük az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, amely ebben az évben a Giro d’Italia mezőnyében is jelen volt.

Az olasz együttes már név szerinti nevezését is leadta a Tour de Hongrie versenyére, két olyan kerékpáros is ott lesz a siófoki rajtnál, aki ebben az évben az Olasz Körversenyen is jól teljesített. Érkezik az Androni egyik kitűnő sprintere, Manuel Belletti, aki a Girón öt szakaszon is a Top10-ben volt a sprintbefutóknál, de néhány éve szakaszt is nyert a rangos háromhetesen.

Ugyancsak eljön hozzánk Fausto Masnada, aki a Girón a fiatal versenyzők összetettjében ötödik lett, néhány nappal később a Szlovén Körversenyen pedig megszerezte a hegyi pontverseny első helyét.

Az olasz együttes tagja lesz az ugyancsak igen gyors Marco Benfatto, akinek tizenegy szakaszgyőzelme van ázsiai és európai többnaposokról, 2016-ban pedig megnyerte a Kínai II-es Körversenyt. Raffaello Bonusi a Kínai I-es Körverseny összetett győzelmét jegyzi 2016-ból, a mindössze húsz esztendős, Costa Rica-i Kevin Rivera tavaly nyert Kínában, Mattia Frapporti a sprintek felvezetésében, Matteo Sperafico pedig a csapatkapitány támogatásában játszhat majd kulcsszerepet.

Az Androni nagyon régi szereplője a profi kerékpáros cirkusznak, elődjét 1996-ban Gaseosas Glacial-Selle Italia éven alapította a sportág egyik – hazánkban is jól ismert – menedzsere, Gianni Savio. A klubnak magyar vonatkozás is van, hiszen itt profiskodott a kétezres évek elején Szekeres Csaba.

Gianni Savio irányításával a csapat rendszeres résztvevője a Giro d’Italiának (1996 óta tizennyolc alkalommal lehetett ott a rajtnál), amelyen eddig tizennégy szakaszgyőzelmet és három hegyi pontversenyt is nyert.

Az Androni Giocattoli-Sidermec kerékpárosai:
Davide Ballerini (olasz)
Manuel Belletti (olasz)
Marco Benfatto (olasz)
Alessandro Bisolti (olasz)
Mattia Cattaneo (olasz)
Luca Chirico (olasz)
Marco Frapporti (olasz)
Mattia Frapporti (olasz)
Francesco Gavazzi (olasz)
Matteo Malucelli (olasz)
Fausto Masnada (olasz)
Kevin Rivera (Costa Rica-i)
Ivan Ramiro Sosa (kolumbiai)
Matteo Spreafico (olasz)
Rodolfo Andres Torres (kolumbiai)
Andrea Vendrame (olasz)

Honlapja: www.androniteam.it

Facebook-oldala:  www.facebook.com/Team-Androni-Giocattoli-166315463415194/

PCS-oldala: www.procyclingstats.com/team/androni-sidermec-bottecchia-2018 

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 843 kilométert tesz meg a kazincbarcikai befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie csapatai:

Team Differdange-Losch (LUX)
Pardus-Tufo Prostejov (CZE)
Sangemini MG.K vis Olmo Vega (ITA)
Team Novo Nordisk (USA)
Holdsworth Pro Racing (IRE)
Ljubljana Gusto Xaurum (SLO)
Dukla Banská Bystrica (SVK)
Bike Aid (GER)
Dimension Data for Qhubeka (ITA)
Románia válogatottja
Team Novák (ROU)

fotó: tourdehongrie.hu