Görbe Soma a Junior Európa-bajnokságban mutatkozott be

Görbe Somának szurkolhattunk ezen a hétvégén a Junior Európa-bajnokság franciacorta-i futamán. Erős mezőnyben a “Coppa Europa” (European Championship Cup) GP-0 110 és 160 összevont mezőnyében összetett 7. helyen zárta a hétvégét a fiatal magyar motoros.

Ezen a hétvégén a összesen 2 időmérőt és 3 versenyt kellett teljesítenie, a szombati nap fénypontja a második verseny volt, ahol a leggyorsabb kört teljesítette Stefano Favaro mentoráltja.

A Sport&Events Management tájékoztatása szerint természetesen ezen a hétvégén is vele volt Talmácsi Gábor világbajnok egykori managere, aki folyamatosan látta el a fiatal tehetséget tanácsokkal.

Soma egy rendkívül tehetséges és fegyelmezett versenyző fiatal kora ellenére. Ezen a hétvégén rettenetesen meleg volt, nagyon küzdöttek a versenyzők. Volt olyan tartomány, ahol vízkorlátozásokat vezettek be, ilyen körülmények között is bizonyította Soma, hogy technikája kezd kifinomulni. Kanyarokban szinte verhetetlen és remekül előz. Nagyon sokat motorozott a hétvégén, közel 160 kört ment, ezek a versenyek és lehetőségek mind – mind a fejlődését segítik elő. A tapasztalatok, a versenyrutin a kialakult csapatszellem mind nagyon fontos a jövőbeni siker eléréshez.” – nyilatkozta Stefano Favaro, aki az idén ünnepli a tíz éves világbajnoki cím megszerzését egykori versenyzőjével.

Fotó: Sport&Events Management

Vélemény, hozzászólás?