Gyorsan fogynak a jegyek a budapesti BL-döntőre

Már az első heti számok jóval felülmúlták az előző két év adatait. Összesen 5 000-en váltottak kedvezményes áron jegyet a női Bajnokok Ligája májusi, budapesti fináléjára. Továbbá csaknem 2 000 magyar női labdarúgó is biztosan ott lesz a Ferencváros stadionjában.

Az MLSZ hivatalos honlapjának közlése szerint miközben a héten kialakul a női Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye (a negyeddöntők visszavágója előtt előnyben van a Lyon, a Chelsea és a Barcelona), a kimondottan kedvezményes árú jegyek gyorsan fogynak a május 18-i döntőre.

A tavalyi, kijevi fináléra 320 jegy kelt el az első héten, az az előtti évben, Cardiffban 1 926 – ezzel szemben Magyarországon egy hét alatt pontosan 3 757-en váltották meg a belépőket, mostanra pedig 5 000 jegy elkelt. Többen éltek a helyszíni vásárlás lehetőségével a vasárnapi Magyarország–Horvátország Eb-selejtezőn is.

A magyar női labdarúgóklubok csoportos kedvezménnyel vásárolhattak jegyeket a döntőre, és összesen 1 772 belépőt igényeltek, így már csaknem 7 000 helynek megvan a gazdája a Ferencváros stadionjában.

Hogy idén ki küzdhet a legrangosabb női klubtrófeáért, az elődöntők második felvonásában dől el, április 27-én. Versenyben van a győzelemért a magyar származású, ám német színekben futballozó Marozsán Dzsenifert foglalkoztató, tavalyi bajnok Lyon; Jakabfi Zsanett klubja, a Wolfsburg; illetve a Bareclona, a Bayern München, az LSK, a Slavia Praha, a PSG és a Chelsea is.

A mérkőzésre névre szóló jegyeket lehet vásárolni, személyesen a TEX-irodákban, valamint online a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve az UEFA internetes oldalán.

A jegyek a következő árkategóriákban érhetők el:

Hosszú oldal: 1 000 Ft

Hosszú oldal 16 év alatt: 700 Ft

Rövid oldal: 700 Ft

Rövid oldal 16 év alatt: 500 Ft

A szektorokat az UEFA fokozatosan nyitja meg és a jegyek egy részét fenntartja a két döntős csapat szurkolói számára.

Az idei döntő azért is különleges lesz, mert most először rendezik a férfi BL fináléjától független helyszínen és időpontban. Budapest pedig most először ad otthon ilyen rangú mérkőzésnek, ami a női klubfutball legfontosabb eseménye lesz 2019-ben.