Gyulai Márton a világbajnoki pályázati bizottság ügyvezetője lesz

Gyulai Márton a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság pályázati bizottságának ügyvezetőjeként folytatja munkáját, így távozik a szövetség főtitkári posztjáról.

A MASZ honlapjának híre szerint “a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkári posztját 2008 óta betöltő sportvezető örömmel fogadta el az elnökség felkérését a megtisztelő feladatra. Mivel a kihívás mértéke és felelőssége nem összeegyeztethető a szövetség napi vezetésével, közös megegyezéssel távozik eddigi posztjáról, azonban nem válik meg a szervezettől.

A pályázati bizottságot Deutsch Péter vezeti, Gyulai Márton az ügyvezetői feladatokat látja el.

Figyelembe véve a versenyrendezésben szerzett nemzetközi tapasztalatokat, az elnökség úgy gondolja, hogy ezen feladat ellátására Gyulai Márton a megfelelő személy, aki a szükséges szakmai ismereteken túl megfelelő sportdiplomáciai kapcsolatokkal is rendelkezik, melyek kiaknázásával tovább javíthatjuk a hazai pályázat esélyeit” – mondta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) új pályázati folyamat végén tervezi kiválasztani a 2023-as világbajnokság helyszínét, a rendezésre Budapest jó eséllyel pályázik.

(MTI)

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs