Gyulai Miklós: reális cél lehet a bennmaradás

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke szerint reális cél lehet, hogy a válogatott két év múlva kiharcolja a bennmaradást a csapat Európa-bajnokság első ligájában, ahova vasárnap jutott fel a tel-avivi második liga megnyerésével.

A sportvezető kedden, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta: a 80-as és 90-es években nagyon fontos volt ez a viadal, jelenleg azonban a sűrű versenynaptár miatt nehéz összehozni.

A cél az volt, hogy visszakerüljünk az első ligába. Féltem, mire megyünk, de a 23 érem megmutatta, bátran számíthatunk a fiatalokra, remekül helytálltak. Emellett nagyon jó, hogy meg tudták ízlelni, milyen az, ha egymásért is küzdenek” – fogalmazott az izraeli versenyről, amelyen a magyar válogatott 372,5 pontot gyűjtve lett első a 12 csapatos mezőnyben.

Gyulai hozzátette: arra, hogy Magyarország feljusson az élvonalat jelentő Szuperligába, nincs esély.
Ha bent tudunk maradni az első ligában, akkor jól vizsgázott a társaság. Jövőre egyéni Európa-bajnokság lesz, tehát van két évünk, hogy felkészüljünk. Ennek köszönhetően a bennmaradás reális cél lehet. A Szuperliga talán a 2020-as évek vége felé lehet realitás” – mondta.

Szerinte a fiatalok számára jó példát mutatott, hogy a mostani legjobbak közül Baji Balázs, Kővágó Zoltán és Márton Anita is ott volt a viadalon.
Bízom benne, a következő 15-20 év meghatározó atlétái itt voltak és megtapasztalhatták, fontos az egyéni verseny, de csapatként is tudtak küzdeni. Itt aztán tényleg igaz, hogy másodlagos, ki mennyivel nyer, itt nyerni kell” – összegzett Gyulai Miklós.

(MTI)

fotó: M4 Sport

Vélemény, hozzászólás?