Háromgólos szegedi vereség a BL-ben

A MOL-Pick Szeged 26-23-ra kikapott a lengyel Lomza Vive Kielce otthonában szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A vendégcsapat keretéből koronavírusos megbetegedés miatt Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Borut Mackovsek, Dean Bombac, Stanislav Kasparek és Nik Henigman, sérülés miatt Luka Stepancic, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson hiányzott, ezért több olyan fiatal kézilabdázót is neveztek a meccsre, aki még az NB I-ben is alig kapott lehetőséget, vagy egyáltalán nem játszott – számolt be szerda este az MTI.

A szegediek az előzményekhez képest meglepően jól kezdtek, Bogdan Radivojevic vezérletével visszakapaszkodtak 4-1-es hátrányt követően, ám 6-5-ös állást követően sokkal pontosabban és erőteljesebben játszottak a lengyelek, így a szünetben már öt találat volt az előnyük.

Joan Canellas vezérletével a szegediek csökkentették hátrányukat a második félidőben, majd hosszú ideig felváltva születtek a gólok. A szegedieknek az egyenlítésre nem volt esélyük, de a nehézségek ellenére végig nagyszerűen helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt 11 góllal, Bogdan Radivojevic hatszor, a hazaiaknál Alex Dujshebaev nyolcszor volt eredményes.

A Telekom Veszprém csütörtökön a horvát PPD Zagreb csapatát fogadja, a MOL-Pick Szeged pedig jövő csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét látja vendégül a BL csoportkörében.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, a Kielce két vereség mellett immár hetedszer győzött.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló
Lomza Vive Kielce (lengyel) – MOL-Pick Szeged 26-23 (12-7)
Kielce, Hala Legionów, 2000 néző. Vezette: Mortensen, Kirkholm (dánok).

Lomza Vive Kielce: Wolff – Gudjonsson 2, A. Dujshebaev 8/1, Ig. Karacic 4, Karalek 1, Kulesh 1, A. Fernandez 4/1.
Csere: T. Gebala, Moryto 2, B. Vujovics 2, Tournat 1, Sycko 1, Thrastarson, D. Dujshebaev.
Vezetőedző: Talant Dujshebaev.

MOL-PICK SZEGED: Mikler – Kecskés, Radivojevics 6/4, Zsitnyikov 3, Gaber, Canellas 11/4, Källman 2.
Csere: M. Stranovsky 1, Rosta.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Hétméteres: 4/2, ill. 12/8.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.