Hétvégén Csillagok „Háborúja” – kerékpáron

A kerékpáros világ 16 legnevesebb sztárjait hívták meg a BKOOL, valamint az Enel és a Tissot hivatalos támogatásával és partnerségével május 23-án és 24-én megrendezendő virtuális versenyére.

Milánóban hivatalosan is kihirdették a „The Challenge of Stars” (A Csillagok Kihívása) elnevezésű első virtuális kerékpáros knockout bajnokság rajtlistáját. A világ legmenőbb 16 versenyzői – nyolc hegymászó és nyolc sprinter – május 23-án és 24-én szállnak „görgőik”- azaz, a BKOOL interaktív intelligens edzőgépei nyergébe, és az imént említett neves gyártó szoftvere hozza össze őket a szimulátorokban. A profik kategóriájukban párban és kieséses rendszerben a világ leghíresebb olasz tájain, a Stelvio hágón és a toszkán vidéken fognak tekerni. Két különféle profil (sík és hegymenet) jellemzőit az interaktív intelligens görgőkön futó BKOOL szoftver hozza létre, amellyel az összes versenyző fel van szerelve. A sprint egy 1,2 km-es pályán halad, amelynek átlagos lejtése 0,97% „meredeksége” legfeljebb 2,53%, míg a hegymászóknak 2,9 km-es emelkedéssel kell szembenézniük, melynek átlag értéke 8,69%, a csúcsnál pedig 12,75%.

(A hegyimenők első körös párosítása)

Győzelemre vágyó nagy nevek az alábbiak: Chris Froome (Team Ineos), Vincenzo Nibali és Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Jakob Fuglsang (Astana Pro Team), Matteo Trentin (CCC Team), Tim Merlier (Alpecin-Fenix), Pascal Ackermann (BORA-Hansgrohe), Warren Barguil (Arkéa–Samsic), Rafał Majka (BORA-Hansgrohe), az UCI közúti világbajnoka, Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Nacer Bouhanni (Team Arkéa Samsic), Fabio Jakobsen (Deceuninck), Caleb Ewan (Lotto Soudal), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Simon Geschke (CCC Team) és Filippo Ganna (Team Ineos).

Chris Froome:Ilyen időben, amikor nem tudunk versenyezni, nagyszerű, ha technológiát tudunk használni egy olyan esemény rendezésére, mint a Challenge of Stars, és szórakozást kínálunk a kerékpársport rajongóinak. Örömmel várom ezt az új kihívást a sportág legjobbjai ellen.

(Jakob Fuglsang)

Jakob Fuglsang pedig így nyilatkozott: “Tekintettel a jelenlegi helyzetre, természetesen elmaradt vagy más időpontra került sok verseny, a beltéri viszont kiváló alternatívája az edzésnek, miközben várjuk, hogy visszatérjenek a valódi versenyek. Már kijött az újratervezett nemzetközi versenynaptár és időközben jó, hogy kicsit megkóstolhatjuk a versenyzés ízét, és gyakorlatilag más módon is versenghetünk, olyanon, mint a Challenge of Stars.

(A sprinterek nyitófordulója)

A rajongók a verseny hivatalos közösségi média csatornáin (Facebook, Instagram és Twitter) követhetik az összes eseményt. A versenyszerkezet és az eredménytábla, valamint a verseny két nyertesének (egy hegymászó és egy sprinter) útja minden rajongó számára elérhető lesz a kétnapos verseny alatt. Ezen kívül a Csillagok Kihívását a házigazda, a VRT Sporza nemzetközileg is sugározza.

Az RCS Sport információi alapján írta: Márton István