Hétvégén már a Hungaroringen a DTM

Két németországi versenyhétvégén, azaz négy futamon is túl van a Német Túraautó Bajnokság, a DTM mezőnye.

A május elejei hagyományos hockenheimi szezonnyitó szombati versengését Gary Paffett (Mercedes) nyerte márkatársa Lucas Auer és Timo Glock (BMW) előtt. Paffet a vasárnapi futamon is dobogóra lépett, de akkor már csak annak harmadik fokára, mert Mike Rockenfeller (Audi) lett a második, és Glock nyert. Úgy néz ki, hogy a Mecedes emlékezetessé szeretné tenni búcsúévadját a DTM-ben, mert a lausitzringi második fordulóban is a domináltak autóik, hisz Eduardo Mortara hajtott át először a célvonalon, őt két BMW-s, Glock és az újonc Philipp Eng követte.

DTM01_Hungaroring2017_Marton_Istvan_sportmenu

Másnap még ennél is meggyőzőbb demonstrációt tartottak a stuttgartiak, mert a DTM-ben ezzel már 22 győzelemmel dicsekedhető Paffett és a Forma-1-ből visszatért márkatársa, Pascal Wehrlein közé egy BMW tudott csak beférkőzni, Marco Wittmann-nal a fedélzeten.

DTM02_Hungaroring2017_Marton_Istvan_sportmenu

Így 4 futam után a háromágú csillaggal díszített márka kocsijai vezetik a konstruktőrök vetélkedését 212 ponttal, a BMW 164-el következik, az Audi egyelőre csak 52 egységgel szerénykedik. Június elseje péntektől vasárnapig már nem csak a televíziók képernyőin csodálhatjuk a rendkívül népszerű pályaautó-sorozat autóit, hanem a Hungaroringen, személyesen is.

DTM03_Hungaroring2017_Marton_Istvan_sportmenu

szöveg és fotók: Márton István