Hivatalos: Michelisz Norbert márkát váltott, a Hyundai gyári versenyzője lesz!

Végre eldőlt Magyarország egyik legnépszerűbb sportolójának sorsa. Michelisz Norbert márkát váltott, a gyári Hyundai pilótája lesz az idén új néven, WTCR induló sorozatnak.

Kedden friss blogbejegyzéssel jelentkezett a népszerű autóversenyző, Michelisz Norbert. Itt fontos bejelentést tett: márkát váltott, és a Hyundai gyári versenyzője lesz. A döntés előzményeiről, okairól és a jövőbeli célokról hosszabban kifejtette az oldalán.

Michelisz Norbert karácsonyi időszakban sokat mérleget, január elején felgyorsultak az események, több ajánlatot kapott a remek pilóta.

A karácsonyi időszakban egyre jobban erősödött bennem az érzés, hogy a szakmai fejlődésem érdekében most talán le kellene zárnom egy fejezetet a pályafutásomban, hogy nyithassak egy újat. Akkor még nem tudtam pontosan megfogalmazni a miértjeit, de szerintem minden ember életében van olyan időszak, amikor egyszerűen azt érzi, hogy valamin változtatnia kell. Január első napjaiban gyorsultak fel az események, amikor kivételes helyzetbe kerültem: több ajánlat is ott hevert az asztalomon.

Még nem voltam ehhez hasonló szituációban karrierem során, hiszen két évvel ezelőtt, amikor a Honda gyári pilótája lettem, egyrészt nem volt más ahhoz hasonló alternatívám, másrészt kifejezetten náluk akartam versenyezni, évek óta dolgoztam azon, hogy ez az álmom valóra váljon. Szerencsésnek érzem magam, hogy most több opcióm volt, hiszen a mai túraautózásban bármelyik pilóta boldog lehet, ha csak egy gyártótól megkeresést kap. Leírhatatlanul büszke vagyok arra, hogy többen is fantáziát láttak bennem, mert ez azt jelenti, hogy szakmai elismertségben egyre feljebb kerülök a nemzetközi ranglétrán.

Márka váltás: Hondáról Hyundai-ra

Michelisz Norbert, végül döntött két év után elhagyja a Hondát és a dél-koreai Hyundai-nál folytatja a pályafutását, méghozzá gyári versenyzőként. A japán alakulattól nem távozik haraggal, sőt hálával tartozik. “Csak hálás lehetek nekik az elmúlt két évért, ami alatt eljutottam odáig, hogy a világbajnoki címért küzdhettem, ahogyan azért is köszönettel tartozom, hogy rendkívül megértően, nagy empátiával fogadták el a mostani döntésemet. A váltás okát saját magamban találtam meg: szeretném fenntartani azt a tüzet és motivációt, amit láthattatok rajtam az elmúlt szezon második felében, és úgy éreztem, ehhez most szükségem van a környezetváltozásra.

Amióta meghozta a döntést, azóta újra motivált a népszerű versenyző. “Rengeteget vívódtam, hogy az útelágazás melyik ösvényén haladjak tovább, de amióta meghoztam a döntést és megegyeztem a Hyundaijal, úgy érzem magam, mint a pályafutásom legelején. Elképesztően motivált vagyok, legszívesebben már holnap autóba ülnék, hogy megkezdjem a tesztidőszakot – tényleg hegyeket tudnék megmozgatni. Úgy gondolom, bizonyos időközönként jót tesz az embernek, ha új kihívások elé állítják, és bízom benne, hogy ettől a váltástól jobb autóversenyzővé válhatok

A váltás okairól is bővebben is írt Michelisz. “Amikor a Hyundai mellett döntöttem, a szempontjaim a szakmai fejlődés és a lehető legversenyképesebb autó kiválasztása voltak. Hiszek abban, hogy 2018-ban a Hyundai lehet a legerősebb márka a WTCR-ben, de azt azért hozzá kell tennem, hogy ez jelen pillanatban inkább megérzés, mint megbizonyosodás. Például vezettem már az új TCR-es Honda Civicet, és tudom, hogy mennyit fejlődött a tavalyi verzióhoz képest, és más márkák is fejlesztenek, így jelenleg a sötétben tapogatózik az ember, amikor a legjobb autót keresi. Szakmai kockázatot is vállaltam a váltással, de a megérzéseim azt súgják, hogy a Hyundai a legjobb választás.

Az is eldőlt, hogy Michelisz Norbert csapattársa a rutinos olasz olasz Gabriele Tarquini lesz.

Dolgoznak a M1RA jövőjén

Természetesen élt a fejemben egy olyan forgatókönyv is, hogy a Honda gyári támogatását élvezve saját csapatomban, a M1RA-ban versenyzek idén, de amikor elkezdtük látni azt, hogy nem tudunk olyan feltételeket kiharcolni a japán gyártónál, amiket szükségesnek tartottunk volna a sikerhez, közösen arra jutottunk Bári Dávidékkal, hogy a szakmailag számomra legjobb döntést kell meghoznom. Szerencsére vagyunk olyan őszinte viszonyban egymással, hogy ezt is meg tudtuk beszélni. Az én helyzetemtől függetlenül továbbra is dolgozunk azon, hogy a M1RA jövője is a lehető legjobban alakuljon.

Mint ismert Michelisz Norbert a tavalyi szezonban a második helyen zárta a vb-t. A remek pilóta történelmet is írt, ugyanis ő szerezte a magyar autósport első világbajnoki érmét. Most megújult erővel vág neki az új kalandnak.

Várhatóan 10 verseny hétvége lesz a WTCR-ben, de kilenc helyszín és időpont már megvan. Az idei szezon április 8-án Marokkóban indul, és április 29-én a Hungaroringre látogat a mezőny.

Fotó: Hyundai Racing