Hivatalos: Rasmus Lauge Schmidt 2019 nyarától a Telekom Veszprém játékosa!

Újabb dán klasszis érkezik a veszprémi klubhoz.

A bakonyi együttes hivatalos honlapjának hétfői közlése szerint Rasmus Lauge Schmidt 2+1 évre kötelezte el magát a Telekom Veszprémhez. A szerződése 2019. július 1-én lép érvénybe a magyar rekordbajnok klubnál.

A Veszprém egy nagyszerű klub, nagy ambíciókkal. Mindent megtesznek a Bajnokok Ligája győzelemért. Nehéz nemet mondani nekik. Sok pozitívumot hallottam róluk. A legjobbamat fogom nyújtani annak érdekében, hogy trófeákhoz segítsem jövőbeli klubomat. Fantasztikus hangulat van a Veszprém Arénában, nagyon nehéz ott játszani ellenfélként. Alig várom, hogy én is élvezhessem a szurkolóik buzdítását.” – mondta el Rasmus.

A dán balátlövő 1991-ben született Randersben, profi pályafutását viszont a Bjerringbro-Silkeborg csapatában kezdte. Dániában 2 ezüstöt és egy bronzérmet sikerült nyernie, mielőtt 2013-ban eligazolt a THW Kiel csapatába. A Bundesligában 2 alkalommal ért el fel a csúcsra a Kiellel, majd 2015-ben jelenlegi csapatához, az SG Flensburg-Handewitthez igazolt. A 193 centis, és 96 kilós játékos a Flensburggal nem nyert egyetlen nagyobb trófeát sem, afelől azonban semmi kétség, hogy meghatározó alakja lett az európai kézilabdázásnak. A Bajnokok Ligájában összesen 274 gólnál jár jelenleg, az idei szezonban pedig csapata második legeredményesebb játékosa az eddigi 45 találatával.

Dánia színeiben 98 mérkőzésen 196 gólt szerzett, valamint 2012-ben Európa-bajnoki aranyat ünnepelhetett. Emellett még 2 világbajnoki és egy junior világbajnoki ezüstöt szerzett hazája válogatottjában. A 2018-as Európa-bajnokság leghasznosabb játékosa volt, hiszen ő végzett a kanadai táblázat élén 40 góllal és 36 gólpasszal.