Íme, a magyar férfi vízilabda-válogatott vb-kerete!

Märcz Tamás szövetségi kapitány kijelölte a kvangdzsui világbajnokságra utazó csapatát. A társaság Kovács Gergővel kiegészülve pénteken Japánba indul akklimatizációs edzőtáborba.

Märcz Tamás, BENU-kupa végére ígért kerethirdetést, ami mint mondta cseppet sem könnyű feladat volt – írja a magyar szövetség honlapja.  „Nagyon nagy verseny volt a csapatba kerülésért, talán nagyobb, mint az elmúlt években. Annak ellenére, hogy a felkészülés elején ketté lett választva a keret, folyamatosan igyekeztem figyelni mindenki teljesítményét, így igyekeztem meghozni az adott helyzetben a legjobb szakmai döntést. Végül emellett a 13 játékos mellett döntöttem. Minden posztra van alternatívánk, erősek leszünk. Hozzáteszem, akik kimaradtak, akár már korábban, a belgrádi Világliga Szuperdöntő után, akár most, a BENU-kupa után, többnyire szintén jó teljesítményt nyújtottak. Többen közülük nagyon közel voltak ahhoz, hogy akár az utazó kerettagságot is kiharcolják. Ez azt gondolom, garantálja, hogy a jövőben is nagy csata lesz a csapatba kerülésért, ami feltétlen segíti a magyar vízilabdát.” 

Görögország 8-7-es legyőzése kedden este nagy fegyvertény, a szakember is örült neki, s mint felvetésünkre megjegyezte: „Ezt a mérkőzést is számításba vettem a döntésnél, mint ahogy minden korábban tapasztalt apróság, az elmúlt napok, hetek, hónapok, az egész szezonban nyújtott teljesítmény sokat nyomtak a latba. Éppen ezért adott helyzetben nem mindig egyszerű a végső döntésnél racionálisan indokolni, óhatatlanul a végén érzések, megérzések is előkerülnek, amelyek azt mondatják, ez vagy az az út lehet jobb a csapat számára – különösen akkor, ha ennyire kiegyenlítettek bizonyos posztokon a konkurenciaharcok. Úgy érzem, egyénileg még tudnak a játékosok a következő időszakban előrelépni, akár kondicionális értelemben, akár a csapatjátékot tekintve.” 

Szerdára pihenőnapot kapott a csapat, csütörtökön folytatja felkészülését – 14 játékossal. Ennyivel, hiszen az OSC pólósa, Kovács Gergő marad a vb-csapattal, sőt pénteken ő is utazik Japánba, ahol az utolsó simításokat végzi majd a társaság: „Ugyan lesz néhány közös edzésünk, illetve és egy hivatalos mérkőzésünk kint Japánnal, a többi alkalommal magunk készülünk, és tizennégyen sokkal ideálisabbak lesznek az edzések” – fogalmazott a kapitány, aki elárulta: amellett, hogy legfőképpen magukra koncentrálnak és a saját játékukat szeretnék tökéletesíteni, azért a legnehezebbnek ígérkező csoportmeccs, a spanyolok elleni csata már ott van a fókuszban…

A vlv.hu-nak is nyilatkozott a szövetségi kapitány:

A magyar férfi vízilabda-válogatott 13 fős vb-kerete:

A férfiválogatott vb-csapata

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok:  Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC),  Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ