Ismét együtt Benkő és Oláh

Rövid időre újra összeállt a Benkő Balázs, Oláh Botond páros, amely csütörtöktől a lettországi Jurmalában 3 csillagos strandröplabda World Tour-versenyen szerepel.

Nem kell újratanulni a felosztást, de ettől még tény, az elkövetkező rövid időszakra ismét összeállnak a „régi” párosok – derült ki a szerdai közleményből. Korábban már sokszor esett szó arról, hogy a tavalyig Hajós Artúr, Stréli Bence és Benkő Balázs, Oláh Botond összeállításban szereplő srácok már múlt ősztől a Hajós, Benkő és Oláh, Stréli „beosztásban” lépnek homokra, különböző variációkban a négyes tagjai nyerték meg a döntőt leszámítva az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság összes fordulóját.

Most azonban Hajós és Stréli az Egyesült Államokban pihen, így Benkő Balázs és Oláh Botond ismét összeállt, hogy közösen induljon két versenyen. A fiatalok hétfőn megérkeztek a lettországi Jurmalába, ahol igen rangos, 3 csillagos felnőtt strandröplabda World Tour-viadalon szerepelnek, a folytatásban pedig az 1 csillagos ománi eseményen lesznek érdekelve.

Gyorsan ideértünk, csupán egyszer kellett átszállnunk és összesen tíz percet vártunk – írták a fiúk Lettországból.– Az edzéseken azóta tapasztaltuk, nagyon profik a pályák, jó érzés ilyeneken gyakorolni, a körülmények elsőrangúak.

A srácok azt is elmondták, a pontszámuk alapján akár az igen rangos 5 csillagos viadalok selejtezőjében is indulhatnának, és nagyon örülnek, hogy 3 csillagos eseményen szerepelhetnek, hiszen ez jó lehetőség a pontszerzésre. A 75 ezer dollár összdíjazású versenyen 32 páros közül 8 jut fel a kvalifikációból az ugyancsak 32 egységet számláló főtáblára.

Egyértelműen az a cél, hogy meccseket nyerjünk és kipróbáljuk magunkat ilyen színvonalas versenyen. Nincs lehetetlen, bár a sorsolástól is függ, nem elérhetetlen a főtábla, a selejtező csütörtöki kezdetéig testben és lélekben is felkészülünk”– tette hozzá Benkő és Oláh, aki azt is elmondta, nem okoz gondot, hogy az év nagy részében nem együtt játszottak. A strandröplabdát ugyanis közösen kezdték el, így amikor ismét összeállnak, képesek rögtön egy hullámhosszra kerülni a játékban.

Reméljük, Jurmalában ez minél jobb eredményben nyilvánul meg.

fotó: Sportmarketing Ügynökség