Jön a 241. El Clásico: Méhes Gábor kommentálja

Február 27-én a Spanyol Kupa elődöntőjének visszavágóján 2019-ben már másodszor, összesen 241. alkalommal csap össze a Real Madrid és a Barcelona. A Sport1 élőben közvetíti a mérkőzést, a kommentátor Méhes Gábor.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának közlése szerint A Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén Barcelonában 1–1-re végzett a Barcelona és a Real Madrid Lucas Vázquez és Malcom góljával, így a döntés a madridi visszavágóra marad, a kezdő sípszó pillanatában a Real áll továbbjutásra az idegenben lőtt egy gól miatt. Ez lesz a két csapat 241. tétmeccsen vívott El Clásicója. A korábbi 240 összecsapáson 95 madridi mellett 94 katalán siker született, míg 51 esetben a csapatok döntetlennel zárták a futballklasszikust, a kupában eddig összesen 35 El Clásicót rendeztek, 15 Barcelona-győzelem, 12 Real Madrid-diadal és 8 döntetlen került a jegyzőkönyvekbe.

Apróbetűs rész: 1902. május 13-án a Copa de la Coronación elődöntőjében az FC Barcelona 3-1-re legyőzte a Madrid FC-t (a Real Madrid elődje), és egyes források hivatalos meccsnek tekintik ezt a találkozót, míg a spanyol szövetség nem. Ez a cikk először úgy jelent meg, hogy nem számoltuk bele, majd végül módosítottunk, így szerepel benne most 241. klasszikus.

Lionel Messi a párharcok történetének legjobb gólszerzője 26 találattal, és ezúttal is remek formában van, a Barca legutóbbi mérkőzésén három gólt lőtt és egy gólpasszt adott a Sevilla ellen. A Real jelenlegi keretéből Karim Benzema keserítette meg legtöbbször a katalán szurkolók életét, összesen 9 gólt lőtt a gránátvörös-kékeknek, 2011-ben például már a mérkőzés 22. másodpercében betalált, amivel ő a párharc történetének leggyorsabb gólszerzője.

A Sport1-en 20:15-kor kezdődő mérkőzés kommentátora Méhes Gábor lesz, a stúdióban Petur András műsorvezető mellett Hajdu Attila, Hegyi Iván, Puhl Sándor és Vincze Ottó elemzi az eseményeket.

Csütörtökön 20:45-től a Spanyol Kupa másik elődöntőjét a Sport2 közvetíti, a Valencia a Betist fogadja a sevillai 2-2 utáni visszavágón. A kommentátor Faragó Richard lesz.

Real Madrid–Barcelona; Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó: február 27., 20:15; Sport1

Valencia–Betis; Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágó: február 28., 20:45; Sport2