Jön a II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton és a IV. Mapei Szigligeti Félmaraton

19-re húz lapot az újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton és elsőként mutatja be szentjánosbogarait a Mapei Szigligeti Félmaraton

A hétfő reggeli sajtótájékoztatón Keczán Pál főszervező elmesélte, hogy a tavalyi napfelkelte álomba illő látványából idén még több futóval szeretne osztozni – számoltak be a rendezők. A verseny különlegessége és nehézsége egyben maga az esemény lényege: az, hogy a világ első és tudomásunk szerint egyetlen olyan futórendezvénye, amely egy közös, hajóról megcsodált napfelkelte nézéssel kezdődik. Így minden lehetséges technikai akadályt áthidalva immár kettő hajóval, és dupla annyi versenyzővel kerül megrendezésre a II. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton.

Pontosabban „dupla annyi, plusz egy versenyzővel”, hiszen a verseny zárását követően a 667. nevezést árverésre bocsátják, és a befolyt teljes összeget a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek segítésével foglalkozó Tábitha Ház részére ajánlják fel.

Juhász Attila, az újHÁZ Centrum igazgatóságának elnöke a sportrendezvény összekovácsoló erejét emelte ki, s hozzátette, a vállalat rekordszámú indulóval áll rajthoz kék-narancs színekben (109 fővel – a szerk.). Aki pedig még nincs felkészülve egy ilyen megmérettetésre, az is kiveszi a részét, és a frissítőpontokon segít be, miközben bíztatja társait a futam alatt.

A IV. Mapei Szigligeti Félmaraton ezévi legnagyobb meglepetése az először a sajtótájékoztatón bemutatásra került egyedi befutóérem, és az ahhoz passzoló mez, amelyet természetesen idén is házon belül, vagyis a befutoerem.hu műhelyében terveznek és készítenek is el a szervezők.

Egy olyan műgyantából készült, Tiffany-üvegre elmlékeztető, áttetsző felülettel teszik egyedivé az érmet, amely a tihanyi bíbor szín után a szigligeti versenyekről már ismert zöld fénnyel ékeskedik majd, akár egy szentjánosbogár.

Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője megszólalásában az élménnyel párosította a sporteseményt, kiemelve, hogy a versennyel felhívhatják a figyelmet a fenntartható fejlődés és egészségtudatos életvitel fontosságára. Emellett a több, mint 80 éves vállalat már megszokott módon, teljes mellszélességgel áll a jótékony ügyek mellé. Bár Markovich Béla nem szerette volna még lerántani a leplet az idei hozzájárulásukról, de elárulta, hogy az idei szigligeti verseny kapcsán daganatos gyermekeket segítő Démétér Háznak gyűjtő szervezők mellé biztosan beállnak idén is, a tavalyihoz hasonló módon.

A futniszép.hu versenyeinek partnerei idén még egy megtisztelő feladatot kaptak: Szabó Győző és Molnár Áron színművészeket kell segíteniük felkészíteni életük első félmaratonjára. Az Eisberg dietetikusa, a Győző és Áron felkészülését is támogató Shenker-Horváth Kinga szerint egyébként kifejezetten hálás dolguk van a két színésszel, hiszen szemben azzal, hogy gyakorlatilag szabadnap nélkül, hajnaltól késő estig dolgoznak, többek között a Toxikoma, és a Mi kis falunk forgatásán, egyéb elfoglaltságaik mellett lelkesedésből is jelesen vizsgáznak: mindketten őrületes tempóban haladnak a cél felé, sőt, a sajtótájékoztatón szintén megszólaló Szabó Győző azt is elárulta, hogy a kérdés már nem az, hogy sikerül-e teljesíteniük a távot, hanem az, hogy mennyi idő alatt.

 

fotók: futniszep.hu