Kazár Miklós: „Most csak az számít, hogy célba értünk”

A meglehetősen hosszúra nyúlt szünet után a Mecsekben folytatódott a 2017-es bajnoki szezon a Pro Racers párosa számára. Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón ugyan feldobottan érkezett Pécsre, az elmúlt hétvégi Mecsek Rallye-ra, ám a teljesen megújult Ford Fiesta R5-össel meglehetősen kalandosra sikeredett a debütálásuk. Egy biztos, célba értek – abszolútban a hetedikek lettek – és az itteni tapasztalatokra támaszkodva akarnak tovább építkezni.

A csapat tájékoztatása szerint noha több alkalommal is tesztelt Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón, az elmúlt héten megrendezett Mecsek Rallye-n bebizonyosodott, ez még mindig nem elég. A teljesen megújított Ford Fiesta R5-öst alaposan meghajtották ugyan a hazai bajnokság utolsóelőtti fordulójában, ám a Pécs környéki pályákon szinte minden megtörtént velük, ami csak akadályozhatta őket a jobb eredmény elérésében: elrontották a gumiválasztást, megforogtak, vagy éppen elromlott a lámpasoruk. Annak ellenére, hogy Kazár Miklóst rengeteg szép élmény fűzi ehhez a versenyhez, ezúttal nem sikerült a maximumot kihozni az elmúlt hétvégéből.

„Sajnos ezúttal is bebizonyosodott, hogy az a tesztmennyiség, amire nekünk a civil életünk mellett időnk van, bizony kevés ahhoz, hogy ott legyünk a legelején. És ez bizony most is meglátszott a teljesítményünkön. De nem szeretném csak erre fogni, hogy ezúttal a hetedik helyen végeztünk, mert mi is hozzájárultunk mindehhez. Előbb rossz gumit választottunk az első nap, majd az egyik legfontosabb szakaszon megforogtunk. Már ez is bőven elég lett volna ahhoz, hogy ne tudjunk beleszólni a legjobbak küzdelmébe, erre az utolsó szakaszra elromlott a lámpasorunk. Komolyan mondom, most csak az számít, hogy célba értünk, mert ezzel visszarázódtunk a versenyekbe, hiszen legutóbb Miskolcon tudtuk teljesíteni a teljes távot még tavasszal. Amikor már láttuk, hogy nem tudunk beleszólni a győzelemért folyó csatákba, úgy döntöttünk, menjünk legalább látványosan. Ezt a részét legalább élveztük a versenynek. Mindenesetre az itteni tapasztalatokkal felvértezve készülünk az utolsó idei versenyre, az Eger Rallye-ra, amelyen minden szinten szeretnénk jelentősen előre lépni” – jelentette ki Kazár Miklós.

Fotók: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella)