Kékesi Márton megsérült

Szalagszakadást és meniszkusz sérült szenvedett Kékesi Márton. A phjongcshangi téli olimpia legeredményesebb magyar alpesi sízője versenyzés közben esett el egy zágrábi FIS szlalom futamon, ami után több hónapos kihagyás és rehabilitáció vár rá. Az orvosok később döntenek arról, mikor operálják meg a sérült szalagot.

A magyar szövetség keddi közlése szerint a horvátországi Zágrábban rendezett FIS szlalom versenyen állt rajthoz Kékesi Márton hétfőn. A februári alpesi sí világbajnokságra készülő sportoló bukott a pályán, és elszakadt az elülső keresztszalagja, valamint a meniszkusza is kissé megsérült.

A kanyarban kilőtt a sím, vagyis a léc rugalmasságából adódóan előre dobott, és a súlypontom nagyon előre került. Ezáltal túlnyújtottam a térdem, és így érkeztem a talajra. Ez nagyon fájdalmas volt, ebben szakadhatott el a keresztszalagom. Utána elestem, aminek következtében a meniszkusz sérülhetett. Nem tudtam lábra állni, 8-10 percig nagyon fájt” – nyilatkozta Marci a sérülés körülményeiről.

Jelenleg egy grazi kórházban tartózkodik, ahol kedden az orvossal közösen úgy döntöttek, hogy 6 hét múlva egy kontroll vizsgálaton egyeztetnek az operációról. Ezt követően hosszú rehabilitációs időszakasz következik. A kórházi ágyáról még egy gondolatot fűzött a történtekhez:

Mindent megteszek, hogy még erősebben térjek vissza, mert vissza fogok térni!

fotó: Magyar Sí Szövetség