Kicentizték!

Minden négyzetmillimétert hasznosítottak. Az Opel Dakar Team szervizcsapata az elmúlt több mint két évtizedben tökélyre fejlesztette a gazdaságos pakolást, most azonban még ezt is fokoznia kellett.

A csapat hétfői beszámolója szerint a szeptember 11. és 15. között tartandó Türmén Desert Race-en ugyanis nem követi a szervizkamion a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõst (így jóval egyszerûbb volt megoldani a szállítást), úgyhogy két terepjáróba zsúfolták a tartalék-alkatrészeket, és a szervizcsapat összes felszerelését.

Nehéz volt eldönteni, hogy mit vigyünk, és mit hagyjunk itthon, de a tapasztalatunk segített a válogatásnál – mondta el Õri Péter, a szervizcsapat fõnöke. – Abban nem volt vita, hogy a futómûalkatrészeket vinni kell, mert azok a legsérülékenyebbek, de ami ritkábban kerül elõ a dobozokból, azt itthon hagytuk, így például nem viszünk tartalék váltót, csak bizonyos alkatrészeket hozzá. Az elmúlt években kialakítottuk a saját kis komfort zónánkat a táborban, errõl most le kell mondanunk: sem saját zuhanyzónk, sem saját élelmiszerünk nem lesz. Ez újdonságot jelent majd az utóbbi évekhez képest, de ha a versenyautóval minden rendben lesz és jól szerepel a csapat, ez számít majd a legkevésbé.

A két szerviz-terepjáró és a Szalay, Bunkoczi kettõs Opel Crossland X versenyautója ma reggel érkezett meg Németországba, itt a délelõtt folyamán hatalmas szállítójármûvekre tették õket, és így, konvojban indultak el Türkmenisztán felé, ahová a csapat tagjai repülõn követik õket.

fotó: Opel Dakar Team