Kikapott, így lemaradt a döntőről a magyar női vízilabda-válogatott

A világliga selejtezőjének utolsó fordulójában az oroszok vendégeként elszenvedett 13-11-es szentpétervári vereséggel a magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyre csúszott négyes csoportjában, így nem jutott be a nyolccsapatos szuperdöntőbe.

Mivel a csoport másik mérkőzésén, kora délután a hollandok legyőzték idegenben a spanyolokat, a magyarok csakis pontszerzés esetén juthattak tovább.

Bíró Attila együttese már az elején nehéz helyzetbe került, mivel az oroszok a nyitónegyedben 4-1-re elléptek. Innentől kezdve kapaszkodnia kellett a magyar válogatottnak, és bár többször is ott volt az egyenlítés kapujában, egy-egy egyéni hiba miatt nem tudta utolérni ellenfelét, így az oroszok összességében magabiztosan nyertek.
Bíztam abban, hogy nem érezzük meg a hiányzóinkat, sajnos végül nem így lett” – értékelt a hazai szövetség honlapján a szövetségi kapitány. – “Helyenként úgy nézett ki, nem lesz probléma, ám összességében a végére kiderült, ezúttal lyukasak voltunk néhány poszton. A védekezés nagyon nem tetszett, ilyen meccsen, egy orosz válogatott ellen idegenben nem lehet csak helyenként jó védekezéssel nyerni.

Bíró Attila hozzátette: csapata az elején könnyű gólokat ajándékozott az oroszoknak, amivel nyilván az önbizalmukat is erősítette.
Tanulságos, elgondolkodtató mérkőzés volt az Európa-bajnokságra és a jövőre nézve is” – összegzett a szakvezető.

Világliga, európai selejtező, 6. (utolsó) forduló:
Oroszország-Magyarország 13-11 (4-1, 3-3, 3-4, 3-3)

A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország-Hollandia 10-11 (2-3, 3-2, 2-4, 3-2)

A csoport végeredménye:
1. Spanyolország 11 pont
2. Oroszország 9
3. Hollandia 9
4. Magyarország 7

Az első három jutott tovább.

(MTI)

fotó: waterpolo.hu