Lei Balázs már vb-érmes

Lei Balázs a bemutatkozó mérkőzésén egyből érmet szerzett a tunéziai Radeszben zajló ifjúsági világbajnokságon.

A lányoknál nem vagyunk érdekeltek ezen a világbajnokságon, a két magyar fiú pedig a csapatversenyekben nem vett részt. Így csak szerdán, a vb negyedik napján mutatkoztak be, pontosabban mutatkozott be Lei Balázs. Szántosi Dávid ugyanis hiába lépett volna asztalhoz az U19-es fiú párosoknál a perui Carlos Fernándezzel, vegyes párosban pedig a portugál Matilde Pintóval, pozitív Covid-teszt miatt nem játszhatott, hiába tünetmentes – számolt be szerda este a Magyar Asztalitenisz Szövetség.

Lei viszont megkezdte a szereplését. Az U15-ös fiú párosok között a szlovák Samuel Árpással elsőként emelték ki őket, így a nyolcaddöntőben erőnyerőként nem kellett játszaniuk. A negyeddöntőben a dominikai Rafael Cabrera és az amerikai Daniel Tran várt rájuk, akik az első fordulóban egy svéd, kazah duót búcsúztattak döntő szett 17:15-tel.

Másodszor is maratoni mérkőzésbe futottak bele, de ezúttal szerencsére nem ők örülhettek. Leiék az elbukott első szett után 2:1-re fordítottak, de a negyediket 12:10-re Cabreráék nyerték meg. A döntő játszma is 12:10-es végeredményt hozott, ám Lei és Árpás javára, így ők jutottak be az elődöntőbe, ahol az új-zélandi Chulong Nie és Won Bae lesz az ellenfelük.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, RADESZ
U15 FIÚ PÁROS
Negyeddöntő
Lei Balázs, Árpás (magyar, szlovák)–Cabrera, Tran (dominikai, amerikai) 3:2 (–10, 10, 6, –10, 10)

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség