Lőrincz Tamás és Lám Bálint a vigaszágon!

Hétfőn az oroszországi Kaszpijszkban megkezdődött a 2018-as birkózó Európa-bajnokság, a kötöttfogásúak küzdelmeivel.

A magyar szövetség hétfő esti tájékoztatása szerint  az első napon szőnyegre lépő négy magyar közül Krasznai Máté (63 kg) egy vereség után kiesett, míg a címvédő Lőrincz Viktor (87) a finn vb-bronz- és Eb-ezüstérmes finn Hietaniemi 4-0-s legyőzése után 3-1-re kikapott az azeri Abbaszovtól és szintén pont nélkül zárt.

Ketten viszont a keddi vigaszágon és helyosztókon át eljuthatnak a bronzéremig. A háromszoros Eb-győztes, olimpiai és vb-második Lőrincz Tamás (77) 4-2-re verte a litván Galkinast, majd 5-1-re kikapott a tavalyi párizsi világbajnok szerbiai Nemes Viktortól. Mivel Nemes a fináléba jutott, Lőrincz versenyben maradt, s egy győzelem után a bronzmérkőzésen lehet érdekelt. Ugyanez az esélye a tavalyi Eb-2. Lám Bálintnak (130), aki a török Kayaalp ellen veszített, de a nehézsúly hétszeres kontinens- és háromszoros világbajnok favoritja bevitte a vigaszágra.

Lam_Balint01_Birkozo_Eb2018_sportmenu

Kedden újabb öt magyar szerepel, Torba Erik (60) litván, Kozák István (67) dán riválissal, a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (72) egyből rangadón az Eb-1. és vb-2. orosz Kurakkal, Szabó László (82) osztrák, a 2009-es világbajnok, tavalyi vb- és Eb-3. Kiss Balázs (97) pedig fehérorosz ellenféllel kezd.

Az Eb-ről a Magyar Birkózó Szövetség honlapján és facebook oldalán élőben számolunk be, az M4 Sport keddtől vasárnapig esténként egyórás összefoglalót ad.

fotó: MBSZ/Martin Gábor