Már a CNN is felfigyelt a magyar fejlesztésű teqballra

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő sportága a teqball, ennek újabb jele, hogy már az amerikai CNN is a magyar találmánnyal foglalkozik.

A magyar fejlesztésű sport villámcsapásszerűen hódította meg Brazíliát, alapítói, az ismert magyar üzletember, Gattyán György, Borsányi Gábor és Huszár Viktor rengeteget tesznek a sportág népszerűsítéséért” – írja a világ egyik vezető hírportálja.

A cikk beszámol arról is, hogy számos világhírű labdarúgó vált már a sportág szerelmesévé, a legismertebb közülük kétség kívül a Barcelona és a brazil válogatott Aranylabdás sztárja, Ronaldinho, de említhetnénk a spanyol Carles Puyolt, a francia Robert Pirést vagy éppen a szintén Aranylabdás portugál Luis Figót is.

„Amikor otthon vagyok, minden nap teqballozom” – mondta a CNN-nek a legendás brazil cselkirály. – Egyszer kipróbáltam, és azóta rendszeresen játszom a barátaimmal. Ma Brazíliában már mindenki ismeri és imádja ezt a játékot.”

De nemcsak a világhírű focisták otthonában, hanem a csapatok öltőzőjében is állandó „kellék” a magyar fejlesztésű Teqball-asztal: többek között az Ajax, az Arsenal, a Chelsea, a PSG és a Real Madrid játékosai is gyakran melegítenek egy kis teqballozással az edzések előtt.

A CNN beszámol arról is, hogy a sportág töretlen lendülettel és jó eséllyel halad afelé, hogy olimpiai sportággá váljon, és ebben egyre többen támogatják magyar alapítókat.

Az eredeti, angol nyelvű cikk itt olvasható: https://edition.cnn.com/2019/08/05/football/ronaldinho-teqball-football-brazil-spt-intl/index.html